Hongaar uit stadion FC Twente gezet: "Was overduidelijk tot last"

Een Hongaarse voetbalvlogger genaamd 'Hungarian Football Vlogger' is zondagmiddag bij het maken van een documentaire over FC Twente het stadion uitgezet. Stewards grepen in toen ze hem zagen filmen.

FC Twente-supporters voor het duel met Fenerbahce SK
FC Twente verwijdert vlogger uit stadion: "Alsof ik een crimineel was" Lees ook

De voetbalfanaat die door heel Europa vliegt, was zondagmiddag aanwezig bij FC Twente - Ajax om verslag te doen van de wedstrijd. Ook legde hij de sfeer onder supporters vast. Al snel kreeg hij waarschuwingen over zijn camera en halverwege de tweede helft werd hij het stadion uit geëscorteerd.

Op social media krijgt de Hongaarse voetbalfan veel bijval, zo valt ook te lezen onder de YouTube-video. Veel FC Twente-fans balen van zijn uitzetting. Volgens woordvoerder Richard Peters van FC Twente heeft de Hongaar de huisregels van de club overtreden en dus is zijn uitzetting terecht. "Hij was ook overduidelijk tot last van andere supporters in het stadion", zegt Peters tegenover de Tubantia.

Hij is vaker dan een keer gewaarschuwd. "Onze stewards zijn meermaals bij hem geweest. Hij weigerde echter om zijn gedrag te veranderen. De persoon is na meerdere waarschuwingen uit het stadion gezet." Het is onduidelijk op welke manier de vlogger andere voetbalfans tot last is geweest en daar doet de club geen uitspraken over.

Lees meer:
0 reacties