Hoogstoevenbeld: "Op dat gebied breekt FC Twente record na record"

Martijn Hoogstoevenbeld
Martijn Hoogstoevenbeld Foto: © Screenshot FC Twente TV

FC Twente is bezig aan een heel goed seizoen, want de Tukkers staan momenteel op de vierde plaats met uitzicht op de derde plek in de Eredivisie. Operationeel en financieel directeur Martijn Hoogstoevenbeld weet dat de club, om de volgende stap te zetten, meer inkomsten moet genereren.

Dat kan volgens Hoogstoevenbeld op meerdere manieren, bijvoorbeeld met transfers. "We komen uit een fase waarbij er onvoldoende kapitaal op het veld stond", zegt Hoogstoevenbeld tegen Voetbal International. "Dat zijn we nu aan het opbouwen. De doorstroom van jeugdspelers is weer goed. Zij vertegenwoordigen kapitaal."

Hoogstoevenbeld vindt dat FC Twente ook op andere gebieden nog een slag te slaan heeft. "Dan heb ik het vooral over het stadion. De wedstrijdbaten zijn boven verwachting nu de stadions weer vol zijn, maar ook daar zit nog potentie in. Dat geldt ook voor de sponsoring. Doordat er rust is binnen de club, neemt de aantrekkelijkheid voor bedrijven ook toe."

"We merken dat Twente weer in trek is bij de businessgeledingen", vervolgt Hoogstoevenbeld. "Op het gebied van horeca-inkomsten breken we record na record. Ook buiten wedstrijddagen om zien partijen De Grolsch Veste steeds meer als een interessante locatie om een ruimte te huren." De sportieve prestaties zorgen voor een boost. "De club heeft zijn identiteit terug."

"De verbinding met de achterban en de sponsoren is weer goed. Ik kom uit deze regio en aan de mensen om me heen merk ik dat er weer positief wordt gesproken over FC Twente. Het is belangrijk dat er continuïteit is. In de directie, de technische staf en de selectie. Het is positief dat Jan Streuer en Ron Jans een jaar doorgaan", aldus Hoogstoevenbeld.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 29 72 78
2 Feyenoord 29 53 69
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 29 23 52
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
Bekijk de hele stand