Ibrahim Afellay enthousiast: "Echt de leider van dit FC Twente"

Ibrahim Afellay
Ibrahim Afellay Foto: © Pro Shots

Ibrahim Afellay zag hoe FC Twente zondagmiddag de voorrondes van de Champions League behaalde. De oud-international van Oranje is enthousiast over de Tukkers en roemt het collectief van de ploeg.

"Prachtig, maar het is ook wel tekenend voor het Twente van dit seizoen. Dat is wel écht een team zonder echt hele grote toppers in de ploeg", vertelt Afellay aan tafel bij NOS Studio Voetbal. De voormalig PSV'er ziet echter één absolute leider binnen de ploeg van de Tukkers. "Robin Pröpper is echt de leider van dit Twente. In alles neemt hij de leiding, of het nou verdedigend is of aan de bal, maar ook in het uitdragen van de club naar buiten toe."

Afellay is lovend over de prestaties van FC Twente, zeker door het verlies van trainer Ron Jans en een aantal sterkhouders binnen de ploeg. "Het is een geweldige prestatie als je kijkt naar de jongens die ze zijn verloren, met een Cerny, Misidjan, maar ook met Ugalde, die door Van Wolfswinkel met verve is vervangen. Dat is een bijzonder knappe prestatie", aldus Afellay.

Lees meer:
0 reacties