'Iedereen voelt zich fijn onder hem en staat achter zijn visie''

Aankomende zaterdag neemt FC Twente het in de eerste uitwedstrijd van het seizoen op tegen FC Groningen. Peet Bijen blikt in gesprek met 1Twente Enschede vooruit op de wedstrijd.

De supporters van FC Twente hadden een enorm spandoek gemaakt voor de wedstrijd tegen PSV. ''Dat gaf ons wel echt een boost toen wij op dat veld stonden'', vertelt Bijen. ''Je merkt gewoon dat de hele atmosfeer anders is als je zo'n wedstrijd in de Eredivisie speelt.''

De wedstrijd tegen PSV was het officiële debuut van Gonzalo García als trainer bij FC Twente. ''Als je een nieuwe trainer hebt gaat sowieso vaak het roer om en dat is bij ons ook gebeurd'', geeft Bijen aan. Op social media was er veel te doen over de manier hoe García zich had gekleed tijdens de wedstrijd tegen PSV.

''Iedereen voelt zich volgens mij fijn onder hem en staat achter zijn visie en als hij dan een mooi wit shirtje aan wil doen, is dat prima'', aldus de enthousiaste Bijen, die totaal geen problemen heeft met de kledingkeuze van García.

Bijen heeft goede herinneringen overgehouden aan het bekerduel in Groningen (1-2). ''Daar heb ik nog een heel goed gevoel van, misschien wel onze beste wedstrijd van afgelopen seizoen'', meent de 24-jarige verdediger, die realistisch blijft. ''Dit seizoen is het heel anders. Zij hebben een andere selectie en wij hebben een andere selectie, maar goed we gaan deze week gewoon weer gebruiken om optimaal voor te bereiden en dan met goed vertrouwen door naar Groningen.''

Lees meer: