"Ik denk dat hij bekend gaat maken dat hij Kooij gaat onterven"

Joey Kooij maant spelers tot rust
Joey Kooij maant spelers tot rust Foto: © Pro Shots

Tijmen van Wissing heeft geen goed woord over voor de manier van fluiten van Joey Kooij. De journalist van RTV Oost vindt de scheidsrechter totaal ongeschikt. Tijdens PSV tegen FC Twente nam hij een paar controversiële beslissingen.

"Ik vond FC Twente nog heel mild. Die hebben in de meest grove bewoordingen hun ongenoegen geuit in de catacomben, maar daar waren wij niet bij. Daarna heeft (Joseph red.) Oosting zich voorgenomen om als een gentleman te reageren. Maar plat gezegd zijn ze genaaid. Daar wil ik het veel liever over hebben", opent Van Wissing bij de podcast De Oosttribune van RTV Oost.

Sander Boschker werd tegen het eind van de wedstrijd nog weggestuurd. "Ik heb veel meer met de ongemanierde Sander Boschker dan met op een onverkapte manier die frustraties uiten. Zo houd je Kooij in stand. Ik ben hier als duider. Ik ben niet objectief, ik erger me al jaren groen en geel aan Joey Kooij. Dat ene minuutje erbij, dat toontje."

Anderen vinden dat trainers en staf zich niet moeten uiten aan het adres van de scheidsrechter. "Ik hoor ook mensen die zeggen dat het goed is wat Alex Pastoor deed bij Heracles, dat je je er niet aan stoort, want zo houd je het vak arbitrage nog een beetje sexy voor jonge jongens. Maar als we dit niet ten stelligste afkeuren, dat pedante gedrag van Kooij, dan krijgen we alleen maar types zoals hij. Als je dit niet in de felste bewoordingen tegengaat dan blijf je dit soort jongens de komende jaren houden, en ook Jochem Kamphuisjes, en Nagtegaaltjes."

"Hij kan niets." Ook met een andere oud-scheids sprak Van Wissing over Kooij. "Ik heb René Temmink hoog zitten. Maar hij kan niet inschatten dat Joey Kooij zwaar ongeschikt is. Frank de Boer bijvoorbeeld was altijd zo fel tegen de arbitrage. Ik denk dat hij tijdens de komende familiediners bekend gaat maken dat hij Joey Kooij gaat onterven."

Lees meer:
0 reacties