"Ik denk dat Dick Lukkien best wel naar FC Twente zou willen"

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Pro Shots

Dick Lukkien is al bezig aan zijn zevende seizoen als hoofdtrainer van FC Emmen. De vijftigjarige oefenmeester werd in het verleden al in verband gebracht met een functie bij FC Twente en in Drenthe kijkt men er niet raar van op als FC Twente na het aangekondigde vertrek van Ron Jans opnieuw aanklopt bij Lukkien.

"Het is geen geheim meer dat FC Twente een aantal seizoenen geleden heeft geïnformeerd naar Lukkien en dat het een soort van afgewimpeld is", zegt FC Emmen-watcher Jonathan Ploeg bij Radio Meerdijk. "Waar ik mij nu de vraag bij stel is of die interesse er nu nog steeds is. Hij is niet heel veel veranderd qua speelstijl. Dat heeft hij alleen nog maar meer verfijnd. In de media is hij altijd heel rustig en ik denk dat het een rustpunt is."

Ploeg weet niet of FC Twente nu op zoek is naar een type Lukkien. "Je moet je altijd afvragen wat voor trainer zo'n club wil. Het is natuurlijk wel een grotere club en Ron Jans heeft wat meer ervaring bij verschillende clubs dan Lukkien. Hij heeft in wat meer keukens gekeken. Maar ik denk dat Lukkien, dat heeft hij in het verleden ook wel eens gezegd, best wel naar FC Twente zou willen. Hij vindt het een mooie club en ik kan dat alleen maar beamen als ik daar rondloop. Er is een heerlijke sfeer en het zit altijd vol. Maar er moet ook maar interesse zijn van FC Twente", aldus de journalist van het Dagblad van het Noorden.

"Sibum kan in zijn kielzog mee, die wil ook altijd nog graag een keer terug naar FC Twente", vervolgt Ploeg over de oud-speler van FC Twente, die nu assistent-trainer is bij FC Emmen. "Dat kan een beetje als een package-deal. Wat Lukkien met het spelersmateriaal bij FC Twente kan, is aan alle kanten heel spannend. Aan beide kanten moeten ze daar gewoon voor gaan."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
14/04
Ajax
16:45
FC Twente
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 29 72 78
2 Feyenoord 29 53 69
3 FC Twente 29 27 60
4 AZ 29 23 52
5 NEC 29 15 46
6 Ajax 29 6 45
7 Go Ahead Eagles 29 6 42
Bekijk de hele stand