"Ik denk dat Dick Lukkien best wel naar FC Twente zou willen"

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Pro Shots

Dick Lukkien is al bezig aan zijn zevende seizoen als hoofdtrainer van FC Emmen. De vijftigjarige oefenmeester werd in het verleden al in verband gebracht met een functie bij FC Twente en in Drenthe kijkt men er niet raar van op als FC Twente na het aangekondigde vertrek van Ron Jans opnieuw aanklopt bij Lukkien.

"Het is geen geheim meer dat FC Twente een aantal seizoenen geleden heeft geïnformeerd naar Lukkien en dat het een soort van afgewimpeld is", zegt FC Emmen-watcher Jonathan Ploeg bij Radio Meerdijk. "Waar ik mij nu de vraag bij stel is of die interesse er nu nog steeds is. Hij is niet heel veel veranderd qua speelstijl. Dat heeft hij alleen nog maar meer verfijnd. In de media is hij altijd heel rustig en ik denk dat het een rustpunt is."

Ploeg weet niet of FC Twente nu op zoek is naar een type Lukkien. "Je moet je altijd afvragen wat voor trainer zo'n club wil. Het is natuurlijk wel een grotere club en Ron Jans heeft wat meer ervaring bij verschillende clubs dan Lukkien. Hij heeft in wat meer keukens gekeken. Maar ik denk dat Lukkien, dat heeft hij in het verleden ook wel eens gezegd, best wel naar FC Twente zou willen. Hij vindt het een mooie club en ik kan dat alleen maar beamen als ik daar rondloop. Er is een heerlijke sfeer en het zit altijd vol. Maar er moet ook maar interesse zijn van FC Twente", aldus de journalist van het Dagblad van het Noorden.

"Sibum kan in zijn kielzog mee, die wil ook altijd nog graag een keer terug naar FC Twente", vervolgt Ploeg over de oud-speler van FC Twente, die nu assistent-trainer is bij FC Emmen. "Dat kan een beetje als een package-deal. Wat Lukkien met het spelersmateriaal bij FC Twente kan, is aan alle kanten heel spannend. Aan beide kanten moeten ze daar gewoon voor gaan."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand