"Ik had het idee dat het hem allemaal een beetje teveel werd"

Youri Regeer kreeg rood tegen Fenerbahce SK
Youri Regeer kreeg rood tegen Fenerbahce SK Foto: © Pro Shots

FC Twente werd donderdagavond na de rode kaart voor Youri Regeer overlopen tegen Fenerbahçe. Mikos Gouka van het Algemeen Dagblad vond het jammer dat Regeer werd weggestuurd.

"Ik heb de actie van Regeer een paar keer teruggezien", zegt Gouka in de AD Voetbalpodcast. "Hij schreeuwde nog naar de scheidsrechter dat hij 'm niet raakte, maar dat hoort natuurlijk ook bij spelers die teleurgesteld zijn en denken: goh, nu ga ik eruit en ik verziek de wedstrijd. Maar zat het 'm ook niet dat het hem misschien allemaal een beetje teveel werd?"

"Die supporters gaan zo tekeer, die wedstrijd is intens en er staan grote namen op het veld", vervolgt Gouka. "Die sfeer in dat stadion kan je best wel bij de keel pakken. Ik had het idee dat het hem allemaal een beetje teveel werd en dat hij zich extra wilde bewijzen. Hij had ook z'n been nog terug kunnen trekken."

Clubwatcher Leon ten Voorde zat in het stadion in Istanbul en probeert het moment te beschrijven. "Het is ook echt een momentopname, in een seconde gebeurt dat. Hij weet ook zelf wel dat hij dat totaal niet moet doen", meent Ten Voorde. "Het is zo onnodig om het op die plek daar te doen."

"Ik denk zelf dat hij niet eens de intentie had om die jongen zo te raken, maar je kunt er als VAR niet onderuit om hier een rode kaart voor te geven. Eigenlijk zat hij best wel goed in de wedstrijd. Ik was verrast dat hij als linksachter begon, maar dat deed hij eigenlijk in de combinatie met Sadilek best goed. Alleen in een flits maak je zo'n overtreding...", aldus Ten Voorde.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
zo
29/10
FC Twente
12:15
Feyenoord
zo
5/11
FC Utrecht
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 6 19 18
2 AZ 5 13 15
3 FC Twente 6 9 15
4 Feyenoord 5 14 11
5 Sparta Rotterdam 6 2 11
6 Go Ahead Eagles 6 0 10
7 Excelsior 6 2 9
Bekijk de hele stand