"Had niet verwacht dat het krediet van Van Wolfswinkel al op was"

Ricky van Wolfswinkel
Ricky van Wolfswinkel Foto: © Orange Pictures

FC Twente won zaterdagavond na lange tijd weer eens een uitwedstrijd. In Sittard werd met 0-3 gewonnen van Fortuna. Opmerkelijk was dat Ricky van Wolfswinkel op de bank moest beginnen en dat Manfred Ugalde in de spits werd gepositioneerd door Ron Jans. De aanvaller uit Costa Rica bekroonde zijn basisplek met twee treffers.

“Ik werd wel vrolijk van de slotfase bij FC Twente”, erkent Tijmen van Wissing bij De Oosttribune van RTV Oost. “Dat vond ik toch wel mooi. Ugalde en Cerny hebben niet altijd een even gemakkelijk jaar. Alhoewel Cerny onderwijl behoorlijke cijfers heeft. Ugalde mocht voor de tweede keer in de basis aantreden en maakt het dan toch waar. Dat vond ik leuk voor die jongen, hij heeft een moeilijk jaar. Het was een beroerde wedstrijd, maar uiteindelijk toch een goed laatste half uur.”

Het kwam als een verrassing dat Ricky van Wolfswinkel gepasseerd werd door Ron Jans. “Ja, al sijpelde het vrijdag al een klein beetje door”, kijkt de sportjournalist terug. “Maar ik nog niet verwacht dat het krediet van Van Wolfswinkel al op was. Maar er waren ook wat lichte klachtjes bij Ricky van Wolfswinkel."

"Ik ben lang niet bij alle trainingen, maar Ugalde dient zich wel aan op de training", weet Van Wissing. Ik vind hem in de wedstrijden vaak nog wat pover. Al was hij vorige week tegen Heerenveen wel aanwezig in de tweede helft en maakte hij een doelpunt. Tijdens de invalbeurten daarvoor vond ik niet dat hij veel recht van spreken had. Maar op de training heeft hij blijkbaar een hele goede indruk achter gelaten en Jans had het gelijk aan zijn zijde."

Er is wel een groot verschil in speelstijl tussen de twee spitsen. “Van Wolfswinkel is natuurlijk wat slimmer”, legt Jan van Staa uit. “Hij loopt wat vaker tegen zijn tegenstander aan. Ugalde is wat jonger, hij probeert ook altijd door te lopen op keepers. Hij is wat frisser en dat mag je ook verwachten van een speler van die leeftijd. Hij is heel doelgericht. Hij is heel slim en rustig in de afronding. Maar dat is Van Wolfswinkel normaal ook.”

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand