"Ik heb met verbazing lopen kijken naar de invalbeurt van Ünüvar"

Naci Ünüvar
Naci Ünüvar Foto: © Pro Shots

FC Twente verloor donderdagavond met ruime cijfers op bezoek bij Fenerbahçe, nadat de Tukkers in de eerste helft nog wel op voorsprong waren gekomen door een doelpunt van Manfred Ugalde. Na de rode kaart voor Youri Regeer was het echter vooral 'tegenhouden' voor de club uit Enschede.

Nico Wantia toonde zich deze week vooral kritisch over een aanvaller die niet aan de aftrap stond in Istanbul. "Ik heb met verbazing lopen kijken naar de invalbeurt van Naci Ünüvar", vertelt hij in de podcast van De Oosttribune. "Die kwam halverwege de tweede helft binnen de lijnen. Als je een keer een actie probeert met tien tegen elf en de bal gaat over de zijlijn, kan je zeggen dat het ongelukkig is", benadrukt Wantia.

"Maar ik zag dat er balverlies werd geleden op de helft van Fenerbahce", blikt hij terug. "Je zag iedereen van FC Twente keihard terug sprinten, maar alleen Ünüvar sjokte een beetje terug. Als je een kwart wedstrijd meedoet kan je volgens mij wel volle bak geven? Het meest pijnlijke was misschien nog wel die vrije bal die FC Twente diep in blessuretijd kreeg. Dan krijg je nog een kleine mogelijkheid om er 4-2 van te maken en de mogelijkheid op een beter perspectief voor de return in Enschede. Maar dan wordt het zo'n boogballetje in de handen van de keeper, er volgt een counter, een penalty en 5-1", besluit Wantia.

Jan van Staa vult hem vervolgens aan. "Dan lijkt het wel of de spanning dan te groot is", reageert hij. "Dit soort spelers willen bij hun nieuwe club graag hun kunstje laten zien. Het zit hem niet in de kwaliteit, maar in het mentale gedeelte: wat wordt er gevraagd bij deze wedstrijd? Bij balverlies terugsprinten, want dat doen je collega's ook. Hij roept zelf dat hij er klaar voor is, maar wil hij beter en sterker worden, dan moet hij van zichzelf eisen dat hij maximaal invalt en alles voor de ploeg over heeft. Daar zal hij mee aan de slag moeten", besluit Van Staa over de Ajax-huurling.

Lees meer:
0 reacties