'Ik praat dat absoluut niet goed en sterker nog: ik keur dat gewoon af''

FC Twente-trainer Marino Pusic heeft geen goed woord over voor de supporters uit Vak-P die zondag tijdens de wedstrijd tegen NAC Breda (1-1) vuurwerk op het veld gooiden. Het duel moest in de tweede helft zelfs twee keer worden stilgelegd vanwege de vuurwerkbommen op het veld.

"Ik praat dat absoluut niet goed en sterker nog: ik keur dat gewoon af. Dat mag niet gebeuren, simpel zat. Ergens in mijn hart snap ik wel de emotie, maar ze hebben het eigenlijk niet op de goede manier geuit", vertelde Pusic in gesprek met RTV Oost.

Nadat het vuurwerk op het veld belandde reageerde het overgrote deel van de aanwezige supporters daarop met een striemend fluitconcert. Het merendeel van de toeschouwers keurde het af en dus was er een tweestrijd in het stadion. "Ik denk dat het een momentopname is. Ik denk dat in deze regio iedereen voor de club leeft. Uiteraard zijn er verschillen tussen supporters en dat mag ook. Zolang ze achter het team en club blijven staan vind ik het prima", zei Pusic.

Daarnaast klommen enkele supporters uit Vak-P over de boarding heen. Daar was Pusic ook totaal niet over te spreken. "Je moet altijd van stewards afblijven en nooit op het veld komen, simpel zat. Ik heb de mensen te woord gestaan en toegesproken. Uiteindelijk waren ze wel voor rede vatbaar en is het prima afgesloten", aldus Pusic.

Lees meer:
0 reacties