"Ik vond er maar eentje echt goed en dat was Mathias Kjolo"

FC Twente won krap met 1-0 van Heracles. Tijmen van Wissing en Jan van Staa waren niet onder de indruk van de Tukkers die naar hun mening een van de mindere wedstrijden van hun seizoen speelden.

"Ze hadden wat meer de bal zonder echt grote kansen te creëren. Heracles heb ik de hele eerste helft aanvallend niks van gezien. Verdedigend hebben ze het wel goed gedaan, ze hebben bijna niks weggegeven, maar het was een stroperige eerste helft", zegt Van Staa bij De Oosttribune. "FC Twente was niet in goede doen, maar ik had me zo verheugd op een topwedstrijd."

"Sadílek en Steijn kenden misverstanden. Slordigheden waarvan ik dacht: hè?", zegt Tijmen van Wissing. Van Staa is het daarmee eens." Je zoekt excuses. De ellende van Brenet, je kan van alles bedenken maar het was vanaf de eerste minuut al slordig. Je moet tegen die muur van verdedigers zuinig zijn in de passing, niet slordig. Het was punten in de bus en weg." Van Wissing: "Ik vond er maar eentje echt goed en dat was Kjolo."

Van Wissing zag van alles misgaan. "De muur was moeilijk te slechten, dat is waar. Maar wat al schetsten: het tempo was te laag. Het was gewoon zo'n dag waarop het niet liep." Michel Vlap begon een keer vanaf de bank. "Vlap viel wel goed in, de wedstrijd had wel een vleugje Vlap nodig."

"Hij is goed in de kleine ruimte. Ik ben daar wel gecharmeerd van. Maar het hele seizoen moeten ze zorgvuldig met hem zijn vanwege zijn lies. Ze hebben hem gespaard, want anders hadden ze voor Vlap vanaf links gekozen en Van Wolfswinkel in de punt van de aanval", besluit Van Wissing.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 31 28 63
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 31 7 49
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand