"Ik vond McClaren echt een verademing als trainer bij FC Twente"

FC Twente kroonde zich in 2010 tot kampioen van Nederland. Bryan Ruiz had met zijn 24 goals een belangrijk aandeel in de titel. Kenneth Perez wil het kampioenschap echter niet alleen op naam van de Costa Ricaan zetten.

"Ik vond Steve McClaren echt een verademing als trainer bij FC Twente", zegt Perez in de ESPN Special 'Singing Bryan Ruiz'. "Veel mensen zeiden dat we het zelf deden en we hadden ook wel een ervaren groep, maar het is ook wel fijn van een trainer om iets aan de groep te geven. Steve McClaren was echt heel echt belangrijk voor het team om dit optimaal te laten fungeren."

"Maar uiteraard had Bryan een zeer grote rol in het kampioenschap, zeker weten", vervolgt de Deen vol lof over Ruiz. "Hij is daar super belangrijk in geweest, omdat hij vaak de beslissende goal maakte. Dan ben je automatisch belangrijker dan ik bijvoorbeeld. Hij is daarin heel belangrijk geweest, maar andere spelers hebben natuurlijk en andere rol daarin gehad."

Perez vond het ook fijn om met Ruiz te spelen. "Bryan is een hele slimme speler, waardoor je eigenlijk automatisch een klik met zo'n iemand hebt. Hij bewoog gewoon heel makkelijk en was zo slim dat hij altijd net vrij stond. Dus je kon hem altijd wel aanspelen", meent de Deen, die Ruiz ook nog wel dankbaar is.

"Ik kan me nog een wedstrijd thuis tegen FC Utrecht herinneren", blikt hij terug. "Toen stond het 2-2 en ik miste een penalty in de laatste minuten. Dat is balen en uiteindelijk ging die aanval door. De bal kwam bij mij en ik schoot 'm een beetje blind voor de goal. En daar dook Bryan op en hij maakte alsnog de 3-2. Toen was ik hem wel heel erg dankbaar", besluit Perez.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand