"Ik zie Dick Lukkien nog wel als een optie voor FC Twente"

Dick Lukkien
Dick Lukkien Foto: © Pro Shots

Dick Lukkien is mogelijk bezig aan zijn laatste maanden bij FC Emmen. Volgens Niels Dijkhuizen van RTV Drenthe is Kevin Hofland afgelopen weekend gespot bij FC Emmen - Excelsior en zou de oud-trainer in beeld zijn om Lukkien op te volgen.

"Dat is mooi nieuws, maar Lukkien gaat niet naar FC Twente", laat analist Dick Heuvelman weten in de FC Emmen Podcast. "Ik las afgelopen week berichten dat Erwin van de Looi en Dick Schreuder twee kandidaten waren en de supporters van FC Twente sloegen al op tilt bij de naam Van de Looi. Lukkien wordt ook niet geaccepteerd bij de achterban van FC Twente, daar geloof ik niks van. Ze willen daar een toptrainer. Ze zitten achter Peter Bosz aan, maar die is te duur."

Theo ten Caat, oud-speler en later werkzaam als trainer bij FC Twente, is het eens met Heuvelman en verwacht dat FC Twente niet aanklopt voor Lukkien. "Ik sta er een beetje anders in", reageert Dijkhuizen. "Iedereen vindt Bosz geweldig, maar ik zou nog eerder kijken naar die gast van Sparta (Maurice Steijn, red.) als die kans er is, want hij heeft daar nog een doorlopend contract. Dus daar moet je flink voor betalen. Maar ik zie Lukkien nog wel als een optie voor FC Twente. We gaan het afwachten."

Mocht Lukkien vertrekken bij FC Emmen, dan moet de ploeg uit Drenthe een vervanger regelen. Heuvelman ziet het niet zitten in Hofland. "Ik zou Jans weer benaderen, die woont vlakbij", doelt hij op de huidige trainer van FC Twente. "Hij wil dichtbij huis en niet teveel gedoe hebben. Hij heeft vrij mandaat in Emmen. Hij wil graag weer terug naar Schipborg, daar gaat hij wonen. Hij is ambitieus genoeg om van FC Emmen wat te maken. Bij Emmen kan hij lekker ontspannen werken, denk ik. Ik zou Ron Jans benaderen."

Ten Caat verwacht niet Jans de overstap naar FC Emmen gaat maken. "Nee, Jans doet het niet. Hij gaat gewoon een jaar niets doen. Of FC Groningen moet komen. FC Emmen kost hem nog meer energie dan FC Twente", besluit hij.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand