"In de ogen van Slot ontbreekt één 'keyspeler', dat is Zerrouki"

Arne Slot
Arne Slot Foto: © Pro Shots

Ramiz Zerrouki was de afgelopen periode dichtbij een overgang naar Rotterdam. FC Twente en Feyenoord waren veelvuldig in gesprek en een miljoenentransfer hing in de lucht, maar tot een akkoord kwamen beide partijen niet. In De Ballen Verstand blikt clubwatcher Leon ten Voorde terug op de transfersoap en komt tot de conclusie dat Feyenoord op het laatst wel heel gretig werd op de middenvelder.

Ten Voorde vatte de gang van zaken van de laatste dagen nog even samen: "Afgelopen zondag speelden FC Twente en Feyenoord tegen elkaar. Dan is het natuurlijk logisch dat de beleidsbepalers van beide clubs elkaar tegenkomen en met elkaar in gesprek gaan. Tot verbazing van FC Twente meldde Feyenoord zich alsnog weer voor Zerrouki, dat leidde maandag tot een nieuw bod. Dat echode nog wel eventjes na op de dinsdag. Het leek niet zo spannend te worden, maar uiteindelijk moest dat toch overlegd worden zo hier en daar. Op het allerlaatste moment hebben ze bij FC Twente alsnog gezegd 'we gaan het niet doen om tal van redenen'", zo vertelt de clubwatcher.

"Dat heeft ermee te maken dat Arne Slot in Zerrouki de sleutel naar het kampioenschap ziet. Feyenoord is de grote favoriet. Die hebben afgelopen zondag ook laten zien dat ze op dit moment misschien wel de meest stabiele ploeg zijn in de Eredivisie. Maar in de ogen van Slot ontbreekt er één keyspeler, en dat is Zerrouki", vertel Ten Voorde.

En dat ze Zerrouki in Rotterdam heel erg graag wil hebben geeft de volgende quote wel aan: "Die wilden ze koste wat kost wilden ze die hebben. Daarom hebben ze het tot het laatste moment geprobeerd hem naar Rotterdam te halen en alsnog weer een nieuw bod neergelegd. Als je ziet dat Feyenoord de eerste transferperiode heeft afgesloten met een bod van 4,5 miljoen en dat ze nu rond de 8 miljoen, dat geeft wel aan dat de panelen heel erg zijn verschoven in de afgelopen maanden", besluit de journalist.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand