"In Nederland denken we dat een speler van 32 op zijn retour is"

Tjaronn Chery na de zege bij SC Cambuur
Tjaronn Chery na de zege bij SC Cambuur Foto: © Pro Shots

Tjaronn Chery heeft het uitstekend naar zijn zin bij NEC. De aanvallende middenvelder, die in de jeugdopleiding van FC Twente speelde en altijd te boek stond als een groot talent, wist met de club uit Nijmegen deze week de bekerfinale te bereiken.

Chery is niet verrast dat hij direct een toegevoegde waarde is op de Nederlandse velden. "Ik kwam op mijn 35ste terug naar de Eredivisie en merkte dat sommige mensen sceptisch waren. Maar ik weet hoe ik er fysiek en mentaal voor sta", legt hij uit op de website van VI. "Na een wedstrijd of drie waren de mensen ook wel bijgedraaid. "Dit is weer de Chery van vroeger", hoor ik dan. In Nederland denken we dat een speler van 32 op zijn retour is", aldus Chery.

"In een land als Italië begint je carrière bij wijze van spreken dan pas. Leeftijd en ervaring worden daar meer gewaardeerd", vervolgt de creatieve linkspoot. "Ik weet gewoon wat ik moet doen om zo lang mogelijk fit te blijven. In Nederland denken we iets te snel: oh, hij is 35, kan hij nog wel lopen? Gelukkig draait het een beetje bij. Dat komt ook door spelers als Luka Modric en Cristiano Ronaldo, die laten zien dat je ook op latere leeftijd topfit kan zijn en op het hoogste niveau meekan. Hiervoor was je op de 32ste al min of meer afgeschreven", blikt Chery terug.

In het verleden had Chery ook al in De Kuip kunnen spelen. "Ik heb destijds gesproken met Fred Rutten, die wilde me graag naar Feyenoord halen. Het was een mooie stap geweest, maar het kwam er niet van", constateert hij. "Ik hoor best vaak van mensen dat ik bij Feyenoord had gepast. Ik denk soms best: hoe zou het zijn om bij een Nederlandse topclub te spelen? Ik weet van mezelf dat ik daar makkelijk kan meedraaien, maar het is niet relevant want het is nooit gebeurd", besluit Chery.

Lees meer:
0 reacties