'Interessante maand' voor FC Twente: "In mei op heel mooie plek"

Dominique Scholten en Paul van der Kraan
Dominique Scholten en Paul van der Kraan Foto: © NESimages

FC Twente staat na twintig competitiewedstrijden op een derde plek in de Eredivisie met zes punten voorsprong op AZ en Ajax. Algemeen directeur Dominique Scholten beseft dat de club uit Enschede in de komende weken goede zaken kan doen.

"Februari is een interessante maand voor de eerste selectie van trainer Joseph Oosting", schrijft hij in zijn wekelijkse nieuwsbrief. "Drie thuiswedstrijden (RKC Waalwijk, FC Utrecht en Go Ahead Eagles, red.) en een uitwedstrijd (Excelsior, red.) kunnen een mooie opmaat zijn naar het laatste gedeelte van de competitie. Afgelopen zaterdag tegen RKC Waalwijk was de eerste van de vier wedstrijden", aldus Scholten, die heeft genoten van het debuut van Myron Boadu.

"Na een moeizame eerste helft waarin Ricky van Wolfswinkel voor een 1-0 ruststand zorgde, gaf nieuwkomer Myron Boadu bij zijn invalbeurt zijn visitekaartje af", blikt hij terug. "Met een doelpunt was hij voor een deel verantwoordelijk voor de uiteindelijk verdiende 3-0 overwinning. Het duel toonde aan dat je wedstrijden niet met elf spelers wint. FC Twente heeft een ‘brede’ bank en Joseph Oosting maakte daar ook deze wedstrijd optimaal gebruik van", constateert Scholten.

"De ene keer begint een speler aan de wedstrijd een andere keer beëindigt hij deze. Een volgend duel is het andersom. Dat is niet altijd gemakkelijk, omdat je immers altijd wilt spelen", beseft hij. "Als de spelers dit de komende maanden samen kunnen opbrengen en elkaar blijven steunen dan staan we in mei op een heel mooie plek op de ranglijst. Morgen wacht in Rotterdam Excelsior, daar hebben we in 2012 voor het laatst gewonnen. Hopelijk wordt het de tweede mooie wedstrijd van februari en komt de ploeg met een goed resultaat thuis", besluit de opvolger van Paul van der Kraan.

Lees meer:
0 reacties