"Is niet zo dat Manchester United elke week naar Enschede komt"

Mikos Gouka op de tribune in De Kuip
Mikos Gouka op de tribune in De Kuip Foto: © Orange Pictures

FC Twente klom afgelopen weekend naar de vierde plek in de Eredivisie. Het is de vraag of de Enschedeërs tot het einde mee kunnen doen om de landstitel.

"FC Twente heeft een heel interessant doelsaldo", zegt Mikos Gouka in de AD Voetbalpodcast. "Ze maakten maar 28 goals, dus ze scoren niet makkelijk maar wel genoeg om wedstrijden te winnen. Maar ze hebben er ook maar negen tegen. Dat is natuurlijk geweldig voor ze. Maar als het er straks in de laatste vijf of zes wedstrijden om gaat dat je ze allemaal moet winnen, dan ben ik benieuwd of ze wat uit verdedigender stellingen moeten komen. Hoewel ze tegen Ajax ook vol op de aanval speelden. Maar of ze dan te weinig scorend vermogen hebben. Tegen Ajax had het ook zomaar 0-3 kunnen staan."

"Dus het zit er wel, maar ze maakten 28 goals", vervolgt Gouka. "PSV maakt er 45. Ze krijgen er negen tegen en PSV 22. Dus bij PSV is het prijsschieten, maar die maken voorin genoeg goals. AZ heeft iets meer tegengoals, maar maken ook niet zo gek veel goals met 31. Maar ook zij maken in de luwte hun stappen. Als je op de helft erbij staat, dan wil het niet zeggen dat je kampioen wordt, maar dan heb je wel kwaliteiten om het vol te houden."

De journalist ziet FC Twente het dan ook lang volhouden. "We hebben eerder een verhaal gemaakt over de top vijf en toen werd er zelfs nog een beetje gelachen, maar het is inmiddels nog steeds een top vijf", geeft hij aan. "AZ en FC Twente hebben een unieke kans dit seizoen. Dat blijkt wel als je PSV en Ajax ziet. Al sprak ik onlangs Barry van Galen en die vreest vooral de slotfase van de competitie. Als het er echt om gaat, krijg je dan de beslissing van een scheidsrechter wel mee? Dan komt er ook druk op en gaat het misschien toch vaak mis."

Gouka, die Feyenoord op de voet volgt, is onder de indruk van de defensie van FC Twente. "Ik ga zondag naar Enschede, dus ik ga niemand beledigen. Maar het is toch wel knap, hè. Sampsted, Pröpper, Hilgers, Smal. Het is nou niet zo dat Manchester United elke week naar Enschede komt om ze aan het werk te zien. Ze zijn geen international. Het is niet dat je denkt: We moeten vandaag naar Sampsted, Pröppers, Hilgers en Smal, dus we maken nooit een goal."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
9/03
FC Twente
18:45
Sparta Rotterdam
zo
17/03
PSV
20:00
FC Twente
zo
31/03
FC Twente
14:30
Heracles Almelo
wo
3/04
SC Heerenveen
21:00
FC Twente
za
6/04
FC Twente
21:00
Fortuna Sittard
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 23 66 65
2 Feyenoord 23 41 55
3 FC Twente 23 23 47
4 AZ 23 22 42
5 NEC 24 9 36
6 Ajax 23 8 36
7 Go Ahead Eagles 23 5 34
Bekijk de hele stand