Is Sadílek van de partij tegen Almere? "Morgen de laatste meting"

FC Twente neemt het komende woensdag in eigen huis op tegen Almere City. Het is de grote vraag of Michal Sadílek op tijd fit is voor het duel in De Grolsch Veste.

Sadílek haakte vorige week een dag voor de wedstrijd tegen Ajax geblesseerd af. "Met Sadilek lijkt het redelijk goed te gaan, wat ik begreep. Morgen (dinsdag, red.) is daar de laatste meting. Die is belangrijk, die moet erbij zijn", oordeelt Tijmen van Wissing in De Oosttribune. De clubwatcher verwacht een pittige strijd voor FC Twente: "Iedereen denkt dat Twente wel even over Almere heen walst, en ik denk ook wel dat ze gaan winnen, maar dit is wel een van de meest taaie thuiswedstrijden van het seizoen."

Ook Jan van Staa weet dat Almere City een lastige tegenstander is. "Voor Twente zijn de belangen heel groot, tegen Almere. Een lastig ploeggie. Ze moeten winnen, want de week daarop is AZ-uit. Almere speelt altijd gelijk, dus je bent gewaarschuwd. Het is gewoon een hele nare ploeg om tegen te spelen. Die gaan nu naar Twente, de nummer drie. Die hebben andere belangen, die moeten vol gas geven."

Hij vervolgt: "Ik denk niet dat Almere het negentig minuten volhoudt in een hoog tempo. Die Veste moet dat extra brengen. Tegen Fortuna heeft Twente niet veel kansen gecreëerd, maar als ze zo voor het doel staan, dan is dat heel lastig. Deze ploeg stelt zich erop in, ze spelen op resultaat. En terecht, want die moeten erin blijven", aldus Van Staa.

Lees meer:
0 reacties