El Maach over FC Twente: "Dat heb ik nog nergens meegemaakt"

Issam El Maach
Issam El Maach Foto: © Pro Shots

De 24-jarige Issam El Maach kwam in de zomer van 2022 naar FC Twente, maar wacht nog altijd op zijn debuut in de Eredivisie. Met de ervaren Lars Unnerstall en Przemyslaw Tyton voor zich moet dit moment nog even op zich laten wachten.

Tegenover De Twaalfde Man laat El Maach desondanks weten blij te zijn bij de Enschedese club. Doelmannen hebben de naam dat ze wel een beetje gek moeten zijn om hun vak te willen beoefenen. El Maach ontkent het niet. "Je bent sowieso niet helemaal honderd als je zo voor een bal springt. Maar inderdaad, ik houd wel van een geintje. Dus mensen mogen best van me zeggen dat ik het ben, van mezelf ben ik al gek genoeg."

Wat er zo mooi is aan FC Twente? El Maach laat weten: "Als je me vraagt wat ik vooral zo mooi aan FC Twente vind, dan zijn dat allereerst de fans. Die staan voor mij op één. Daaran het stadion en de mensen binnen en buiten de club. De hele streek is gewoon Twentenaar, dat zie je aan alles. Dat heb ik nog nergens zo meegemaakt. De eerste keer dat ik zelf tegen FC Twente speelde, waren er geen fans bij. Nadat ik hier kwam, speelden we een keer een oefenwedstrijd tegen Schalke 04. Het was vakantie, maar het stadion zat gewoon vol. Ik ben niet voor niets een keer tussen de fans gaan staan. Toen we tegen PEC Zwolle speelden, moest ik wachten op de uitslag van een MRI en heb ik de tweede helft gevolgd in Vak P. Geweldig!", besluit hij.

Lees meer:
0 reacties