Issam El Maach over ramadan: "Ik heb genoeg reserves opgebouwd"

Issam El Maach
Issam El Maach Foto: © Pro Shots

Het is op dit moment Ramadan, ook voor veel spelers in de Eredivisie. Bij FC Twente zijn vijf spelers in de selectie die meedoen, zij kregen dan ook een schema van de club en eten in de avond samen. In gesprek met De Stentor geeft Issam El Maach zijn visie weer op hoe hij het ervaart

El Maach heeft wel hetzelfde schema voor de training als de spelers die niet meedoen met de ramadan. "Andere mensen moeten ook gewoon werken. Ik zie het niet als belemmering, eerder als iets heel moois." Toch heeft hij het niet zwaar door het aangepaste eetpatroon. "Dat komt misschien omdat ik genoeg reserves heb opgebouwd. De maand is bedoeld voor saamhorigheid en broederschap. Je wordt herinnerd aan de zonden die je normaal begaat en de bedoeling is dat je dat volhoudt als de ramadan voorbij is."

Het is voor de doelman de eerste keer dat hij de ramadan meemaakt sinds hi niet meer thuis woont. Eerst woonde hij in Helmond, nu in Enschede. "Ik facetime elke dag met mijn moeder en broers. In het interlandweekend zijn we vrij en dan kan ik lekker even naar ze toe, dat komt goed uit", besluit de 24-jarige goalie van FC Twente.

Lees meer:
0 reacties