Issam El Maach tevreden in Twente: "We kloten elkaar heel veel"

Issam El Maach in de warming up van FC Twente
Issam El Maach in de warming up van FC Twente Foto: © BSR Agency

Issam El Maach kwam in de zomer van 2022 transfervrij over naar FC Twente. Een officiële wedstrijd spelen deed de doelman nog niet in het shirt van de Tukkers, maar dat betekent niet dat de Marokkaan het niet naar zijn zin heeft. Integendeel zelfs.

"We hebben heel veel plezier met elkaar", vertelt El Maach in De Twaalfde Man. "Binnen een selectie zie je vaak groepjes. Natuurlijk ga je met de één soms wat vaker om dan met een ander, maar bij ons kan iedereen goed met iedereen overweg. Het leukste is dat we elkaar altijd te grazen nemen. We kloten elkaar heel veel, in de goede zin van het woord."

"Een club als FC Twente behoort niet tot de klassieke absolute top, dus moet je het ook van andere dingen hebben. En als je zo hecht met elkaar bent, ga je elkaar als vanzelf ook wat gunnen. Het klikt bij ons binnen en buiten het veld", vervolgt de doelman. De onderlinge relaties zijn dus goed, ondanks dat trainer Joseph Oosting wekelijks een keuze moet maken over wie hij wel en wie hij niet opstelt. "Dat is voor hem een luxe probleem."

"We hebben een leuke dynamiek in een groep met veel kwaliteit. Daarin moet je als speler je rol kennen. Dus ook geduld hebben en vooral genieten van de momenten en plezier maken. Ik kan wel een chagrijnige kop opzetten, maar dat heeft voor niemand zin en voor mij al helemaal niet. Ik moet gewoon goed keepen als het zover is", aldus El Maach.

Lees meer:
0 reacties