Issam El Maach verklapt: "Ik heb er totaal geen moeite mee"

Issam El Maach
Issam El Maach Foto: © NESimages

Issam El Maach wacht nog op zijn eerste officiële wedstrijd voor FC Twente, maar de 24-jarige doelman is een belangrijke kracht in de selectie van trainer Joseph Oosting. El Maach is ook een van de vier spelers van FC Twente die meedeed aan de ramadan.

De ramadan werd woensdag afgesloten met het Suikerfeest, een speciale dag voor El Maach. De sluitpost had het geluk dat de selectie van FC Twente woensdag vrij was en kon dus samen met zijn familie om tafel. "Iedereen is druk met wat hij doet, en deze dag is wel echt om samen te komen en elkaar weer te zien. Het is een dag voor vrienden en familie", vertelt El Maach tegenover de NOS.

De doelman heeft totaal geen last van het vasten. "Nul. Ik heb er totaal geen moeite mee", geeft hij aan. "Ik heb juist meer energie. Ik heb soms het gevoel dat ik in de ramadan beter presteer dan buiten de ramadan. Je merkt wel dat je met minder hoeveel eten meer energie gaat krijgen. Je hebt niet zoveel brandstof meer nodig om hetzelfde te kunnen presteren. Dat is wel fijn."

In officiële wedstrijden mocht El Maach zich nog niet laten zien. Hij is derde doelman achter Lars Unnerstall en Przemyslaw Tyton en wacht geduldig op zijn kans. "Dat is aan de trainer. Ik hoop dat dat wel gaat komen. De club is blij met mij en ik en blij met de club", aldus El Maach.

Lees meer:
0 reacties