Jalving: "Bij FC Twente/Heracles heb ik te maken met kinderen"

Logo FC Twente/Heracles Academie
Logo FC Twente/Heracles Academie Foto: © Site Academie

Daan Jalving is niet alleen trainer in de jeugdopleiding van de FC Twente/Heracles Academie, maar sinds dit seizoen ook eindverantwoordelijk bij Enter. Het zijn twee verschillende werelden, zo merkt de 27-jarige coach.

Hij is assistent-trainer bij de Onder 16 en Onder 16, en ook nog hoofdtrainer van het Onder 14. De dagen van Jalving zijn gevuld met training geven, videobeelden bekijken en het analyseren van tegenstanders. "De woensdag is officieel mijn vrije dag, maar het werk stopt nooit. Je kunt de wedstrijd altijd nog een keer terugkijken of de training voor de volgende dag nog een keer maken", zegt hij in gesprek met het Algemeen Dagblad.

Hij ziet verschillen, maar ook gelijkenissen. "Ik sta wel voor bepaalde dingen en daar zal ik ook altijd voor blijven staan. Ik ben altijd op zoek naar meer en naar beter en ik wil dat er gericht en hard getraind wordt", aldus Jalving. "De manier waarop ik dat aanvlieg, verschilt. Bij FC Twente/Heracles heb ik te maken met kinderen en hopen we spelers met heel goede begeleiding naar een eerste elftal te krijgen. Hier bij Enter zijn het volwassen gasten en is het doel promoveren", merkt hij op.

Lees meer:
0 reacties