Jan Streuer baalt flink: "Een gesprek? Dat weet ik niet, hoor"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © NESimages

Jan Streuer heeft een slecht gevoel overgehouden aan de vertrekwens van assistent-trainer Andries Ulderink. De technisch directeur van FC Twente hoorde maandag dat Ulderink komende zomer wil vertrekken en dinsdag kwam naar buiten dat Antwerp FC belangstelling heeft.

"Daar kreeg ik een bijzonder slecht gevoel over", zegt Streuer in gesprek met Voetbal International. "Als je zo kort na ons gesprek hoort dat iemand een andere club heeft… We hebben er maandag met geen woord over gesproken. Hij vertelde dat hij zich niet meer goed voelde en er niet goed door kon slapen."

Volgens Streuer had Ulderink, die een doorlopend contract had, best kunnen laten weten dat Antwerp interesse heeft. "Dat is een normale gang van zaken. Dan kom je naar me toe, vertel je het en gaan we overleggen. Of laat de club contact opnemen en dan komen we er wel uit. Deze manier kan ik weinig respect voor opbrengen. Er is niks mis mee als je een goede aanbieding krijgt van een andere club, maar wees eerlijk en zeg wat er aan de hand is."

FC Twente liet weten nog over de gang van zaken in gesprek te willen met Ulderink, maar dat hoeft van Streuer niet meer. "Een gesprek? Dat weet ik niet, hoor. Als dat van Antwerp nou absoluut niet waar blijkt te zijn, oké. Maar het lijkt me sterk. Een dag na ons gesprek komt het naar buiten, dan moet het wel heel toevallig zijn als het zo snel was gegaan."

"Het is jammer dat het zo moet gaan, maar ach. We vinden wel een nieuwe trainer."
Jan Streuer

De technisch directeur maakt zich geen zorgen. "Het is jammer dat het zo moet gaan, maar ach. We vinden wel een nieuwe trainer. Ik kan me ook niet voorstellen dat Andries hier een prettig gevoel bij heeft."

Volgens clubwatcher Leon ten Voorde van Tubantia heeft er inmiddels een gesprek plaatsgevonden met Ulderink. "Niemand heeft er een goed gevoel bij hoef het is gegaan en we kunnen weer door", aldus Ten Voorde op Twitter. Hij geeft daarbij aan dat de zaakwaarnemer van Ulderink de broer van Antwerp-directeur Marc Overmars is.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal start de EK-kwalificatiecampagne vrijdagavond met een zware uitwedstrijd tegen vicewereldkampioen Frankrijk. Weet Oranje te winnen in Parijs? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Voor bestaande spelers is er ook een mooie actie bij BetCity. Stort 20 euro en kreeg een Free Bet van 5 euro voor Frankrijk - Nederland! Claim hier de bonus!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand