Jan Streuer in RvC FC Twente? "Daar word ik niet heel warm van"

Jan Streuer stopt later dit jaar als technisch directeur bij FC Twente. Veel supporters hopen dat de ervaren bestuurder voor de club behouden blijft, bijvoorbeeld met een rol in de raad van commissarissen.

"Ik sta overal wel voor open, maar dan zal men wel moeten komen met wat men wil", vertelt Streuer aan tafel bij VoetbalTijd. "Niks doen is ook niet ideaal. Als je dingen kan doen, is dat altijd beter dan dat je thuis zit. M'n vrouw heeft een hotel in Arnhem, dus die heeft ook werk genoeg. Ik kan nog genoeg andere dingen doen."

Een rol in de raad van commissarissen lijkt niet echt voor Streuer weggelegd. "Dat weet ik niet", reageert hij. "Ik denk daar pas over als ze het vragen. Ik weet wat het inhoudt. Je zit meer op de achtergrond, dus je kunt zelf minder beslissen. Daar word ik niet zo heel warm van. Ik ben beter als ik zelf kan beslissen", meent Streuer.

"Als je in de RvC zit, dan is het de directie die het moet doen", vervolgt Streuer. "De RvC zit op de achtergrond en controleert en adviseert. Bij sommige clubs zie je dat ze wat meer te zeggen hebben, zoals bij Ajax waar afgelopen zomer werd ingegrepen bij de transfer van Ocampos. Dat was een goede ingreep, maar het is niet goed als dat teveel gebeurt. Dat de RvC gaat bepalen wat er gebeurt. Als je een goede directie hebt, dan moeten ze ook goed kunnen werken."

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand