Jan Streuer kritisch: "Dat vind ik een hele slechte zaak"

Jan Streuer zit in de dug-out op het trainingscomplex van FC Twente
Jan Streuer zit in de dug-out op het trainingscomplex van FC Twente Foto: © Pro Shots

Jan Streuer slaagde er de afgelopen seizoenen in om telkens een uitstekende selectie bij elkaar te halen voor FC Twente. In gesprek met ArnhemSports vertelde de technisch adviseur over zijn succesvolle aanpak.

Inmiddels helpt Streuer Arnold Bruggink, maar ook daarvoor hielp hij FC Twente als td terug naar de top. "We hebben heel goed gekeken wat voor type spelers voor welke posities we wilden. Daar draait alles om, je moet zorgen dat je goede spelers hebt en een trainer die er een goed team van maakt", benadrukt hij. "Dat is allesbepalend. Wij zijn daar heel goed in geslaagd, we hebben een goede, brede selectie. Ook de wissels zijn goed."

Volgens Streuer is het heel belangrijk dat een club zijn identiteit behoudt. Een directie vol buitenlanders doet hem helemaal geen goed. "Ik vind het raar als de leiding van Nederlandse clubs allemaal uit buitenlanders bestaat, dat vind ik een hele slechte zaak. Nederland is een geweldig voetballand, waarom zou je ergens anders kijken?", vraagt hij zich af. "FC Twente en Vitesse zijn regionale clubs. Het bestaat toch niet dat daar alleen Engels gesproken wordt?"

De selectie van FC Twente bestond de afgelopen seizoenen ook grotendeels uit Nederlandssprekende spelers. "Bij ons wordt gewoon Nederlands gesproken. Ik zie het al gebeuren dat Oosting bij ons de hele dag Engels praat. Dat kan toch niet."

Lees meer:
0 reacties