Jan Streuer noemt vier spelers: "Hoeveel zouden die nu opleveren"

Jan Streuer
Jan Streuer Foto: © Pro Shots

FC Twente won zondagmiddag met 1-2 op bezoek bij PEC Zwolle en daardoor sluiten de Tukkers het geweldige seizoen af op een derde plek. Jan Streuer stond in de zomer van 2020 met zijn terugkeer aan de basis van het succes bij de club uit Enschede. 

“FC Twente was bang dat ze opnieuw zouden degraderen. Ik was er niet bang voor en nam de klus toch aan”, vertelt de toenmalig technisch directeur op de website van ESPN. Zijn strategie? “Spelers waar je een goed gevoel over hebt bij elkaar rapen. Het waren niet de beste voetballers, maar er is wel een heel goed team van gemaakt. Ron (Jans, red.) schept gelijk een band met de jongens en werd meteen erg geliefd door de spelersgroep", blikt Streuer terug.

"En ik kan mij in die hele periode dat ik met hem heb gewerkt, geen één aanvaring herinneren”, vervolgt de ervaren bestuurder, die een jaar later probeerde om meer waarde op het veld te krijgen. “We hebben de huurspelers steeds meer afgebouwd. Niet helemaal, want meestal zijn het spelers met meer kwaliteit dan spelers die je moet kopen. Ook hebben we de jeugd meer kansen gegeven", aldus Streuer. 

Spelers als Mees Hilgers, Ramiz Zerrouki en Daan Rots slaagden er in om door te breken. Toch had de oogst nog veel beter kunnen zijn. "Een Mats Wieffer vertrok een maand voordat Ron en ik kwamen voor niks naar Excelsior. Ongelooflijk”, constateert hij. “Thomas Beelen, Sam Beukema en Tijjani Reijnders, allemaal weggelopen. Echt ongelooflijk. Hoeveel zouden die nu opleveren”, zucht Streuer. 

Lees meer:
0 reacties