Jan Streuer onthult: "FC Twente praatte toen met een Duitser"

Arnold Bruggink lacht met Jan Streuer
Arnold Bruggink lacht met Jan Streuer Foto: © Pro Shots

Jan Streuer weet als geen ander hoe moeilijk de beginperiode van FC Twente was toen hij er net aan de slag ging. Er was amper een elftal, en ook de trainerskwestie moest bij de tukkers nog opgelost worden.

"Ik kwam in 2020 in juni en er was eigenlijk helemaal niks bij de club toen Paul van der Kraan me vroeg of ik het wilde doen. Als je gevraagd wordt in juni dan is dat voor het nieuwe seizoen erg laat", opent Streuer in gesprek met Arnhem Sports.

De Tukkers waren nog enigszins stuurloos. "Ze hadden min of meer al een trainer en ik zei dat ik wilde bepalen wie de trainer zou worden. Ze praatten toen met een Duitser. Ik houd daar helemaal niet van want Nederlandse trainers hebben een bepaalde manier van spelen. Het aanvallen, het druk zetten, dat gebeurt in weinig landen zoals het in Nederland gebeurt. Waarom moet je dan een buitenlandse trainer hebben?"

Uiteindelijk viel de keuze op Ron Jans. "Mijn gevoel was: we moeten een ervaren trainer die goed is in de communicatie en richting het publiek. Ik denk dat we de juiste keuze hebben gemaakt. Het eerste jaar hebben we allemaal spelers bij elkaar geraapt en eigen spelers de kans gegeven. Jans en ik wisten dat we in een moeilijke situatie zaten en we wilden niet in de problemen komen. We speelden het hele seizoen voor de plekken 7 en 8 en daar waren we heel tevreden mee."

Lees meer:
0 reacties