Jan Streuer eerlijk: "Dan heeft die club het heel slecht gedaan"

Jan Streuer zit in de dug-out op het trainingscomplex van FC Twente
Jan Streuer zit in de dug-out op het trainingscomplex van FC Twente Foto: © Pro Shots

FC Twente heeft zich na de promotie snel weer naar de top van de Eredivisie gespeeld. De (hulp-)technisch directeur Jan Streuer weet echter maar al te goed dat zo'n ontwikkeling zeker niet vanzelfsprekend is.

Streuer tempert de verwachtingen voor de toekomst nu FC Twente weer stevig derde staat. "De club kan nog zo groot zijn, je moet goede mensen hebben. De mensen bepalen het. Wij willen hier blijven, maar je moet ook weer niet te veel verwachten", legt hij uit in Tubantia. "Als we derde worden, dan hebben we het geweldig gedaan. Dat geldt ook voor de vierde plaats. Als je nu derde wordt of vierde, moet je niet volgend jaar denken: ‘Wij doen mee voor het kampioenschap’."

Volgens de 72-jarige uit Losser zit er waarschijnlijk ook een plafond aan die ontwikkeling. "Op een gegeven moment moet je je positie aanvaarden. Als je elk jaar bij de eerste zes speelt, doe je het heel goed. Je kunt financieel gezien niet op tegen Ajax, Feyenoord en PSV", meent hij. "Als je boven ze eindigt, dan heeft een van die clubs het gewoon heel slecht gedaan. Het zou voor ons makkelijker zijn als wij ook vier keer zoveel salaris zouden kunnen betalen."

Lees meer:
0 reacties