Jan van Halst kritisch: "Ik proefde dat er een beetje venijn zat"

Jan van Halst
Jan van Halst Foto: © Pro Shots

Jan van Halst voelde al vroeg aan dat er bij Ajax geen goede band was tussen Sven Mislintat en Maurice Steijn, de vader van Sem Steijn. Dat onthulde de voormalig FC Twente-speler maandagavond bij het programma 'Rondo' van Ziggo Sport.

Van Halst was bij Ajax interim-directeur en ook voetbalcommissaris. Bij het voetbalpraatprogramma deelt hij zijn visie over de slecht verlopen samenwerking tussen Steijn en Mislintat. “Ik kreeg na een paar weken door dat er wrijving was tussen Sven en de trainer, Maurice, wat van kwaad tot erger geworden is. Daar heb ik ook wel mee geworsteld, want wanneer ga je er nu echt bovenop zitten?”, vertelt Van Halst.

De voormalig Ajax-directeur geeft hierbij de transfer van Diant Ramaj als voorbeeld. "Het is bekend dat de transfer van Ramaj een discussie was. Het is helemaal niet erg dat er discussie was, maar ik proefde gewoon dat er een beetje venijn in zat. Het was niet respectvol naar elkaar toe. Ik geef niemand de schuld, maar ik denk dan: dit is niet hoe je samen moet werken. Dat heeft me ook wel gestoken.”

Wel is hij aardig vroeg in actie gekomen om de boel te sussen. “Ik heb mijn zomervakantie aan de kant geschoven en ben naar het trainingskamp gereden. Dat voelde ik wel als rvc-lid. Op alle 'hoofdposities' was op dat moment even niemand. Geen algemeen directeur, geen hoofd scouting, geen hoofd opleidingen en een hele nieuwe technisch directeur. En een voetbalcommissaris (Van Halst zelf, red.) die ook net komt kijken,” legt hij uit. Marco van Basten reageert daar fel op. “Bizar! Dat mag niet bij een club als Ajax!”, sneert de voormalig aanvaller.

Lees meer:
0 reacties