Jan van Staa: "Dan kun je vandaag niet opeens 90 minuten spelen"

FC Twente gaat in Rotterdam op jacht naar de volgende driepunter van het seizoen. In het Van Donge en De Roo Stadion is Excelsior de tegenstander en Tijmen van Wissing weet dat de Tukkers de tegenstander niet moeten onderschatten.

"Excelsior is een taaie ploeg. Sparta heeft bijvoorbeeld al vaker verloren dan Excelsior, al lijkt dat misschien niet zo", vertelt Van Wissing in De Oosttribune van RTV Oost. Oosting kan in Rotterdam beschikken over een fitte selectie. "Eigenlijk is alleen Gijs Besselink er niet bij vanwege ziekte, maar verder heeft hij heel veel smaken. Denk aan Taha, Boadu, Vlap en Ünüvar voor aan de linkerkant."

"Het zou mij niet verbazen als Ünüvar de kans krijgt, maar hij heeft ook pas maximaal 35 minuten gespeeld in een wedstrijd. Ik denk dat hij voor Vlap gaat, maar als er een moment is... Tegen NEC koos hij voor Taha, maar dat is geen linksbuiten", vervolgt de journalist. Jan van Staa zou daarnaast ook met Van Wolfswinkel starten. "Zeker met dat kunstgras. Je moet voorzichtig met Boadu zijn."

"Vorige week zei hij dat hij twintig minuten aankon, dus dan kun je een week later geen 90 minuten spelen. Je hebt hem langer nodig. En je kan hem altijd inbrengen. Ik denk niet dat Oosting heel veel gaat wisselen in vergelijking met de wedstrijd tegen RKC", aldus Van Staa. Van Wissing denkt dat Oosting twijfelt. "Daan Rots zal wel gaan spelen, maar ik denk dat hij twijfelt tussen Vlap en Ünüvar."

Lees meer:
0 reacties