Jan van Staa kritisch: "Het was eigenlijk een kopie van Ajax"

FC Twente ging zondag onderuit op bezoek bij AZ. De ploeg van trainer Joseph Oosting kwam in Alkmaar vroeg op voorsprong via Sem Steijn.

"Het was in het algemeen een beschamende speelronde. Het was wel een geweldig begin", begint Tijmen van Wissing zijn analyse bij De Oosttribune. Hij gaat door over de snelle goal: "Wat een heerlijke aanval. Dit van Rots, die aanname. Als Ünüvar hem gelijk had gemaakt, was het echt een wereldgoal geweest."

"Steijn is er als de kippen bij, heerlijk dat doelpunt. Een aanval uit het boekje", vult Jan van Staa aan. Van Wissing reageert: "Hij (trainer Oosting, red.) had het uitgelegd hé, bij Studio Voetbal. Het was zo'n aanval en AZ was toch verrast. Heel veel kwaliteit."

In de eerste helft kreeg AZ volgens Van Staa één echte kans, maar na de pauze ging het alsnog mis voor FC Twente. "Daarvoor met Ünüvar, een mooie aanname. Het had eigenlijk 0-2 moeten zijn", vindt Van Wissing. "Ik vond Twente eigenlijk heel erg, in de eerste helft, op de juiste manier best wel Europees voetballen. Zakelijk, een beetje vervelend, fel in de duels. Maar twintig seconden na rust ging het gelijk fout."

"Het was eigenlijk een kopie van Ajax, daar heb je eigenlijk hetzelfde gezien", oordeelt Van Staa. "Dan sta je probleemloos voor met 1-0. In de rust zullen ze dan gaan bespreken dat die storm van AZ komt, die hebben niks meer te verliezen, je kent het allemaal wel. En dan valt het weer tegen. Binnen twee minuten ligt die bal er alweer in. Dan gaat het publiek meedoen, dan gaan ze erin geloven en dan wordt het heel lastig."

Lees meer:
0 reacties