Jan van Staa: "Laat FC Twente één punt, of drie punten liggen?"

FC Twente verloor afgelopen zondag met 1-0 op bezoek bij PSV. Na de wedstrijd werd scheidsrechter Joey Kooij zwaar bekritiseerd. De arbiter floot niet zijn beste wedstrijd en keurde een geldige goal van Myron Boadu af. Presentator Bert van Losser vindt niet alle kritiek op Kooij terecht.

"Nu begint dat gezeik weer dat hij een zwager is van Calvin Stengs", begint Van Losser bij De Oosttribune. Jan van Staa haakt in: "Nee, dat maakt inderdaad niks uit. Hij moet beoordeeld worden op hoe hij fluit." Tijmen van Wissing is stellig: "Nou, met alle kruisverbanden die hij zo'n beetje heeft, tel daar bij op zijn houding. Hij heeft ook nog banden met de sponsor van AZ, en dus ook met Stengs. Alles bij elkaar optellend: hij hoeft voor mij niet meer te fluiten."

Boadu

Van Staa snapte de basisplaats van Boadu, in plaats van Sem Steijn. "Dat snapte ik wel. Maar op een aantal momenten hebben ze het wel laten liggen in de ruimtes. Van Wolfswinkel kon hem nog een paar keer wegsteken in de eerste helft, maar dan maakte hij de verkeerde keuzes. Maar je moet voorop snelheid hebben tegen PSV. De laatst weken was Dest daar steeds de beste speler, maar Daan Rots heeft het fantastisch gedaan.

Van Staa vervolgt: "Het is sneu, want laat je nu eigenlijk één punt liggen, of laat je drie punten liggen? Met die afgekeurde goal en het alleen op de keeper afgaan van Mitchell van Bergen. Dat is eigenlijk het verhaal. Je meet je wel met de beste ploeg in Nederland. Als je ziet hoe ze gevoetbald hebben, dan moet er een prijs in zitten. Het is sneu dat je zo verliest."

PEC Zwolle

"Maar laten we het weer over die scheidsrechter hebben, want dat is toch gewoon een koekeneus", gaat Van Staa verder. Van Wissing: "Dan heb je het nu nog over FC Twente, maar PEC Zwolle is nog veel meer in het pak gedaan dan Twente dit seizoen." Van Wissing verwacht overigens geen veranderingen meer in de ranglijst. "FC Twente blijft derde dit seizoen."

Lees meer:
0 reacties