Janko heeft mooie woorden voor FC Twente: "Blijf voor altijd fan"

Marc Janko bij FC Twente
Marc Janko bij FC Twente Foto: © BSR Agency

De supporters van FC Twente hebben nog steeds een plekje in het hart van Marc Janko. De Oostenrijkse spits speelde slechts anderhalf jaar in Enschede, maar heeft nog steeds warme gevoelens bij de club. 

In zijn tweede seizoen werd Janko herenigd met Co Adriaanse, die hij kende van RB Salzburg. "Ik had een prettige band met Co en beleefde met hem een goede start van het nieuwe seizoen", blikt hij terug in Voetbal International. "Maar het ging op een gegeven moment minder en Co was een special character. Niet iedereen kon met hem opschieten." 

In dezelfde winter dat Adriaanse werd ontslagen, vertrok Janko naar FC Porto. "Bij mijn afscheid in de kleedkamer was ik tot mijn eigen verbazing emotioneel toen ik iedereen de hand schudde", herinnert de oud-profvoetballer. "Het is uiteindelijk wel een speciale tijd geweest bij Twente. Ik had een goede band met de fans. Toen ik vorig jaar terug was voor het afscheid van Wout kreeg ik een warm welkom."

De Tukkers zitten nog steeds in zijn hart. "Mooi dat FC Twente nu weer zo goed presteert. Ik blijf voor altijd een fan op afstand", besluit Janko. 

Lees meer:
0 reacties