Janko ziet een Memphis bij Oostenrijk: "Vroeger waren ze rebels"

Memphis Depay
Memphis Depay Foto: © BSR Agency

Marc Janko denkt dat Oranje nog ver kan komen op het EK. De oud-spits van FC Twente vindt dat de Nederlanders op elke linie over aardig wat kwaliteit beschikken.

"Nederland zie ik als een outsider voor de EK-titel. Dit Oranje is niet het Oranje van vroeger, met alleen maar grote namen, maar jullie hebben veel spelers in grote Europese competities en een paar topspelers. Virgil van Dijk is van wereldklasse. Nederland had misschien vroeger meer aanvallende power, maar offense wins hearts, defense wins championships, zeggen ze", opent Janko bij Voetbal International.

"Ik vind Memphis Depay, als hij fit is, ook sterker dan een paar jaar terug. Hij straalt nu veel meer rust uit, in zijn totale houding, maar ook aan de bal. Depay oogt meer volwassen. Wij hebben met Arnautovic een soortgelijk type als Depay. Vroeger waren ze rebels, trokken vooral hun eigen plan", weet Janko.

"Ze voelden zich niet altijd begrepen door anderen. Nu zijn ze ouder en wijzer, ook door fouten die ze hebben gemaakt. Ik heb veertien jaar met Arnautovic bij de Oostenrijkse ploeg gezeten. Er stond elke week wel iets in de kranten over hem. Met de juiste mindset had Marko echt in de top van Europa kunnen schitteren", besluit Janko.

Lees meer:
0 reacties