Jans aangeslagen: "Dit is zo verschrikkelijk, ben er kapot van"

Ron Jans en Jody Lukoki
Ron Jans en Jody Lukoki Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft met veel verdriet kennisgenomen van het overlijden van Jody Lukoki. De trainer van FC Twente haalde de vleugelaanvaller afgelopen zomer naar Enschede. Jans werd maandagochtend op de hoogte gebracht door technisch directeur Jan Streuer.

"Dit is zo verschrikkelijk. Ik ben er kapot van", zegt Jans in gesprek met De Telegraaf. "Na het telefoontje van Jan zag ik dat het nieuws al snel rondging. We hebben ervoor gekozen om de spelers zo snel mogelijk centraal op de hoogte te stellen van wat er is gebeurd. Virgil Misidjan, die jarenlang met Jody heeft samengespeeld in Bulgarije, heb ik persoonlijk opgebeld om sterkte te wensen, omdat zij goede vrienden zijn."

De spelers van FC Twente waren maandag vrij. Dinsdag gaat het vizier weer op FC Groningen. "Morgen komen we met z'n allen bij elkaar om stil te staan bij het overlijden van Jody en het gezamenlijk te verwerken. Ik wens zijn familie en vrienden heel veel sterkte. Het is verschrikkelijk dat iemand zo jong overlijdt en hij laat ook een dochtertje achter. Het is heel triest."

Jans werkte bij PEC Zwolle al samen met Lukoki. "Ik heb heel mooie herinneringen aan Jody. Als ik aan hem denk, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Het was zo'n fijne jongen om mee te werken, altijd vrolijk en ook heel lief. Hij wilde altijd graag trainen. Op die manier wil ik ’m herinneren. En natuurlijk als voetballer", aldus de oefenmeester, die het jammer vindt dat Lukoki bij FC Twente niet kon schitteren.

"Ik wilde hem weer oppoetsen bij FC Twente, maar al in zijn eerste week scheurde hij zijn kruisband. Later kwamen er die andere dingen bij, maar wat voor mij voorop staat, is dat Jody echt geliefd was bij iedereen die hem heeft gekend. Zo herinner ik me hem", besluit Jans.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand