Jans aangeslagen: "Dit is zo verschrikkelijk, ben er kapot van"

Ron Jans en Jody Lukoki
Ron Jans en Jody Lukoki Foto: © Pro Shots

Ron Jans heeft met veel verdriet kennisgenomen van het overlijden van Jody Lukoki. De trainer van FC Twente haalde de vleugelaanvaller afgelopen zomer naar Enschede. Jans werd maandagochtend op de hoogte gebracht door technisch directeur Jan Streuer.

"Dit is zo verschrikkelijk. Ik ben er kapot van", zegt Jans in gesprek met De Telegraaf. "Na het telefoontje van Jan zag ik dat het nieuws al snel rondging. We hebben ervoor gekozen om de spelers zo snel mogelijk centraal op de hoogte te stellen van wat er is gebeurd. Virgil Misidjan, die jarenlang met Jody heeft samengespeeld in Bulgarije, heb ik persoonlijk opgebeld om sterkte te wensen, omdat zij goede vrienden zijn."

De spelers van FC Twente waren maandag vrij. Dinsdag gaat het vizier weer op FC Groningen. "Morgen komen we met z'n allen bij elkaar om stil te staan bij het overlijden van Jody en het gezamenlijk te verwerken. Ik wens zijn familie en vrienden heel veel sterkte. Het is verschrikkelijk dat iemand zo jong overlijdt en hij laat ook een dochtertje achter. Het is heel triest."

Jans werkte bij PEC Zwolle al samen met Lukoki. "Ik heb heel mooie herinneringen aan Jody. Als ik aan hem denk, krijg ik een glimlach op mijn gezicht. Het was zo'n fijne jongen om mee te werken, altijd vrolijk en ook heel lief. Hij wilde altijd graag trainen. Op die manier wil ik ’m herinneren. En natuurlijk als voetballer", aldus de oefenmeester, die het jammer vindt dat Lukoki bij FC Twente niet kon schitteren.

"Ik wilde hem weer oppoetsen bij FC Twente, maar al in zijn eerste week scheurde hij zijn kruisband. Later kwamen er die andere dingen bij, maar wat voor mij voorop staat, is dat Jody echt geliefd was bij iedereen die hem heeft gekend. Zo herinner ik me hem", besluit Jans.

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties