Jans beseft: "Dan zullen we wel eens in de vermoeidheid raken"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

De verwachtingen zijn hoog bij FC Twente. De basis bleef in tact tot dusver, aangevuld met extra breedteversterkingen, en de voorbereiding verliep qua resultaat ook positief.

"We hebben ons moeten ontwikkelen in balbezit, daarvoor heb je kwaliteitsspelers nodig en die hebben we aan boord. We hebben tegen Schalke en Bologna geweldige goals gemaakt. Je traint bepaalde zaken wel, maar dan moeten de spelers het ook nog uitvoeren. Dat zag er top uit", vertelt Ron Jans tevreden in gesprek met TC Tubantia.

Alles lijkt voor de wind te gaan momenteel. Dat kan tot gemakzucht leiden, maar daar is de trainer niet bang voor. "De uitdaging is, en dat wil ik de spelers ook meegeven, om donderdag met zoveel lef en initiatief te spelen als tegen Bologna. En dan tegen NEC ook weer", aldus Jans, die benieuwd is hij zijn ploeg met het Europese programma omgaat.

"Ik vind het zelfs een voordeel dat we nu al eerder een wedstrijd hebben als je kijkt naar het ingespeeld zijn en het competitief worden. Het wordt anders als we in de groepsfase komen. Als dit tot 13 november doorgaat, zullen we wel eens in de vermoeidheid raken, waardoor je wat fysieke ongemakken krijgt", aldus Jans.

Sem Steijn viert met het uitvak

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt donderdagavond de return tegen FK Cukaricki. Winnen de Tukkers net als in Servië? Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
zo 11 sep. 2022, 14:30
Eredivisie
AZ -
-
FC Twente -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 Excelsior 1 2 3
5 Ajax 1 1 3
6 FC Twente 1 1 3
7 FC Groningen 1 0 1
8 FC Utrecht 1 0 1
Bekijk de hele stand