Jans beseft: "Dan zullen we wel eens in de vermoeidheid raken"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

De verwachtingen zijn hoog bij FC Twente. De basis bleef in tact tot dusver, aangevuld met extra breedteversterkingen, en de voorbereiding verliep qua resultaat ook positief.

"We hebben ons moeten ontwikkelen in balbezit, daarvoor heb je kwaliteitsspelers nodig en die hebben we aan boord. We hebben tegen Schalke en Bologna geweldige goals gemaakt. Je traint bepaalde zaken wel, maar dan moeten de spelers het ook nog uitvoeren. Dat zag er top uit", vertelt Ron Jans tevreden in gesprek met TC Tubantia.

Alles lijkt voor de wind te gaan momenteel. Dat kan tot gemakzucht leiden, maar daar is de trainer niet bang voor. "De uitdaging is, en dat wil ik de spelers ook meegeven, om donderdag met zoveel lef en initiatief te spelen als tegen Bologna. En dan tegen NEC ook weer", aldus Jans, die benieuwd is hij zijn ploeg met het Europese programma omgaat.

"Ik vind het zelfs een voordeel dat we nu al eerder een wedstrijd hebben als je kijkt naar het ingespeeld zijn en het competitief worden. Het wordt anders als we in de groepsfase komen. Als dit tot 13 november doorgaat, zullen we wel eens in de vermoeidheid raken, waardoor je wat fysieke ongemakken krijgt", aldus Jans.

Lees meer:
0 reacties
Laatste reacties
Agenda
do
1/06
SC Heerenveen
18:45
FC Twente
zo
4/06
FC Twente
14:30
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 PSV 34 49 75
3 Ajax 34 48 69
4 AZ 34 33 67
5 FC Twente 34 39 64
6 Sparta Rotterdam 34 23 59
7 FC Utrecht 34 5 54
8 SC Heerenveen 34 -6 46
Bekijk de hele stand