Jans beseft: "Hij had wel één of twee goals meer mogen maken"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

FC Twente legt dit seizoen beter veldspel op de mat dan in de vorige voetbaljaargang. Toch is er nog een flink punt van verbetering in het creëren en afmaken van de kansen.

Trainer Ron Jans had gehoopt dat bijvoorbeeld Ricky van Wolfswinkel nog betere statistieken zou hebben dan vorig jaar. "We moeten Ricky nog meer in stelling brengen", zegt de oefenmeester in gesprek met de Tubantia. "Maar zijn efficiency mag ook omhoog. Uit de kansen die hij heeft gehad, had hij wel één of twee goals meer mogen maken."

"Maar ja: Niet alles kan er in", beseft de trainer van FC Twente. "Je hebt ook periodes dat alles wat een speler of team aanraakt er in vliegt en soms even niet. Daar hebben we de laatste maanden wel wat last van gehad." Van Wolfwinkel is inmiddels bij negen doelpunten betrokken. Voor Vaclav Cerny staat de teller op zes. Daarna komen de backs Joshua Brenet en Gijs Smal.

"Ik vind dat we vanaf de vleugels wat doelgerichter moeten zijn", vertelt Jans. "Hoe we dat voor elkaar denken te krijgen? Je probeert de jongens op trainingen in bepaalde situaties te brengen. Bijvoorbeeld door ze eerder de voorzet te laten geven. Dat kon je vrijdag tegen Heerenveen al zien, al was de uitvoering toen niet altijd top, maar dat lag ook aan de harde wind. We combineren nog te lang door of blijven te lang de korte combinatie door het midden zoeken in plaats van eens af te drukken."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand