Jans constateert: "Wij vallen niet onder Super Sunday volgens mij"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Orange Pictures

In de Eredivisie staat komend weekend Super Sunday op het programma met de wedstrijden PSV - Feyenoord en AZ - Ajax. In Friesland treffen echter ook de nummers vijf (FC Twente) en zes (SC Heerenveen) van de ranglijst elkaar, waardoor de gehele top zes een onderlinge wedstrijd speelt.

"Wij vallen niet onder Super Sunday volgens mij", reageert FC Twente-trainer Ron Jans voor de camera van RTV Oost. "Als ze reclame maken op tv, dan is het voor AZ - Ajax en PSV - Feyenoord. Maar zo in de marge... En we staan er ook gewoon bij, maar dan moet je dat wel bevestigen met een overwinning. Dan sta je ook echt bij de top vijf."

FC Twente had vorig seizoen op de ranglijst weinig te duchten van SC Heerenveen, maar Jans ziet de Friezen nu wel als een concurrent. "Dat is wel een kandidaat, vind ik. Ik ben er nog niet helemaal over uit. Ik heb het gevoel dat zij uit, als ze wat meer ruimte krijgen, want makkelijker voetballen dan thuis als ze het spel moeten maken. Als zij niet teveel blessures hebben, dan zij zijn wel een kandidaat om ook wat hoger in het linkerrijtje te eindigen", aldus Jans.

Zowel FC Twente als SC Heerenveen, met uitzondering van de wedstrijd tegen Ajax (5-0), vallen dit seizoen op door het lage aantal tegendoelpunten. Of Jans een leuke wedstrijd verwacht in Friesland? "Dat proberen we altijd wel, maar dat kan je van tevoren eigenlijk nooit zeggen. Maar de laatste jaren vond ik onze wedstrijden tegen SC Heerenveen altijd best wel boeiend. We proberen er een mooie wedstrijd van te maken, maar we kiezen toch liever voor een lelijke wedstrijd en winnen. Maar we proberen het natuurlijk wel te combineren."

Manfred Ugalde

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand