Jans: "Daar had ik niet op gerekend, dus dat kwam wel onverwacht"

Ron Jans op het trainingsveld
Ron Jans op het trainingsveld Foto: © Orange Pictures

Andries Ulderink vertrok deze zomer als assistent-trainer bij FC Twente. Hij koos voor een nieuw avontuur bij Antwerp FC, waardoor trainer Ron Jans op zoek moest naar een nieuwe assistent.

De hoofdtrainer zag het vertrek van Ulderink niet aankomen. "Nee, het was echt op de allerlaatste dag voor de evaluatie en de huldiging toen hij vroeg of hij Jan Streuer en mij even kon spreken", vertelt Jans tegenover RTV Oost. "Dan ga je denken: of hij zal misschien? Maar daar had ik niet op gerekend, dus dat kwam wel onverwacht."

Ook nu Jans terugkijkt, had hij geen moment gedacht dat Ulderink zou verkassen. "Dat had Andries misschien kunnen veranderen door iets duidelijker te zijn", aldus de hoofdtrainer, die niet het ongezellig vond in de trainerskamer. "Nee, nee. De laatste tijd kon je wel merken dat hij soms met zijn gedachten elders was, maar ik vind Andries echt een vakman."

"Ik heb twee jaar lang heel prettig met hem samengewerkt en volgens mij de spelers ook", vervolgt Jans. "Dus ik had er ook best mee door willen gaan, ondanks dat er wel eens verschillen zijn qua persoon en hoe je denkt over een bepaalde situatie in het voetbal."

Jans is blij dat FC Twente in Adrie Bogers een vervanger heeft goed. De klik is volgens de oefenmeester 'hartstikke goed'. "Maar dat is nog een beetje too early to judge. Het is nog een beetje te vroeg om dat te beoordelen, maar we hebben natuurlijk heel veel geïnformeerd naar anderen die met hem gewerkt hebben. Na het gesprek met hem, de eerste overlegmomenten en de eerste training voelt het heel goed", besluit Jans.

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand