Jans: "Die vloek van Vlap wordt wel een keer doorbroken, denk ik"

Michel Vlap en Ron Jans
Michel Vlap en Ron Jans Foto: © NESimages

Michel Vlap had ook woensdagavond een basisplaats bij FC Twente in de uitwedstrijd tegen Vitesse. De middenvelder kreeg in de eerste helft een dot van een kans, maar schoot hoog over.

Trainer Ron Jans houdt vertrouwen in Vlap, die dit seizoen nog niet scoorde in de Eredivisie. De oefenmeester ziet dat de middenvelder zich kapot werkt, vaak goed aan de bal is en ploeggenoten in stelling brengt. "Ik hoop dat iedereen dat verhaal ook ziet", zegt Jans in gesprek met Voetbal International.

"Ik wil ook niet altijd Michel Vlap verdedigen, maar je moet kijken naar zijn totale prestatie", verzucht de trainer. "In dat opzicht heb ik vandaag ook weer heel veel goede momenten gezien. Wij hebben met Vlap in de ploeg heel veel punten gehaald en heel vaak gewonnen. En dat scoren, ja; het aantal doelpunten zegt genoeg."

Vlap is nog doelpuntloos, weet Jans. "In het voetbal heb je soms te maken met een vloek. Maar die vloek wordt wel een keer doorbroken, denk ik", aldus de oefenmeester, die wel aanstipt dat Vlap in de eerste helft een strafschop verdiende. "Volgens mij telt dat tegenwoordig ook als een assist."

Jans gunt het de Fries ontzettend. "De waarde van Michel voor ons team staat buiten kijf", meent Jans, die ook aangeeft dat het krediet van Vlap niet oneindig is. "Als trainer geef je spelers vertrouwen. Maar anderen kunnen dat vertrouwen óók opbouwen. Wat dat betreft heb ik meerdere keuzes. Ik ben blij met Sem Steijn en Michel, dat zijn twee goede spelers voor die positie. Alleen dat rendement van Michel..."

Nederlands elftal

Nederland wint voor 100 (!) keer je inzet!

Het Nederlands elftal verloor vrijdag kansloos van Frankrijk, maar maandag moet het tegen Gibraltar een makkie worden. Weet Oranje van de voetbaldwerg te winnen in Rotterdam? Als nieuwe speler bij BetCity krijg je maar liefst bij een zege van Nederland! Schrijf je hier in claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za
1/04
Excelsior
18:45
FC Twente
zo
9/04
FC Twente
12:15
SC Cambuur
zo
16/04
FC Utrecht
14:30
FC Twente
zo
23/04
FC Twente
12:15
Sparta Rotterdam
zo
7/05
FC Emmen
12:15
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 26 44 55
3 PSV 26 36 53
4 AZ 26 22 53
5 FC Twente 26 22 47
6 Sparta Rotterdam 26 14 46
7 FC Utrecht 26 1 38
8 NEC 26 9 34
Bekijk de hele stand