Jans hekelt interlands: "Denk dat meer spelers geblesseerd raken"

Ron Jans bij eerste training
Ron Jans bij eerste training Foto: © Pro Shots

Vol enthousiasme begon Ron Jans vrijdag aan de trainingen voor het nieuwe seizoen met FC Twente. Na vier weken vakantie was de oefenmeester er wel weer aan toe om te beginnen. "Heerlijk", zo omschreef Jans zijn gevoel.

"Ik heb de groep eerst welkom geheten en toegesproken", zo begint Jans voor de camera van de NOS. "Ik vind het wel mooi dat een trainer van 63 jaar gewoon weer vlinders in de buik heeft om te beginnen met de eerste training".

Op de vraag waarom Twente zo vroeg begint heeft Jans een duidelijk antwoord: "Ik vind zeven weken een mooie voorbereiding. We hadden de luxe dat we vanaf 16 mei vakantie hadden. De jongens hebben vier weken vakantie gehad en hoe langer je vakantie hebt, hoe meer je verliest. Het wordt dus tijd om te beginnen. We moeten 4 augustus klaar zijn voor de Conference League. Zo kunnen we het mooi opbouwen, de internationals die kunnen we een weekje later laten komen en er moeten nog wat nieuwe jongens bij.

Jans is niet te spreken over de interlands die na het seizoen nog gespeeld zijn. "Ik ben een enorme liefhebber van voetbal en het Nederlands elftal maar als clubtrainer heb je alleen maar last van nationale elftallen. Het gaat veel te veel om commercie en geld. Zo'n blessure van Limnios, ondanks dat hij niet meer bij ons is, is te wijten aan overbelasting. Na de competitie nog eens vier wedstrijden spelen. Ik denk dat nog veel meer spelers geblesseerd raken. Een international die weer gaat beginnen bij zijn club, dat baart mij wel zorgen."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo 7 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
NEC -
-
FC Twente -
zo 14 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
Fortuna Sittard -
zo 28 aug. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Volendam -
-
FC Twente -
wo 31 aug. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Excelsior -
za 3 sep. 2022, 18:45
Eredivisie
FC Twente -
-
PSV -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
4 FC Emmen 0 0 0
5 FC Groningen 0 0 0
6 FC Twente 0 0 0
7 FC Utrecht 0 0 0
8 FC Volendam 0 0 0
Bekijk de hele stand