Jans: "Het is voor spelers een genot om bij FC Twente te spelen"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Orange Pictures

Ron Jans is trots op de prestatie die FC Twente dit seizoen heeft geleverd. De trainer van FC Twente kijkt uit naar het Europese avontuur van komend seizoen.

"Ik heb pas zes Europese wedstrijden mogen coachen, twee met PEC Zwolle en vier met FC Groningen, dus ook voor mij is dit iets heel bijzonders", zegt Jans in De Telegraaf. "We hebben dit seizoen aan Feyenoord, maar ook aan bijvoorbeeld Vitesse kunnen zien hoe mooi het kan zijn om in de Conference League te spelen. Dat is iets om naar uit te kijken."

Jans vindt dat FC Twente een knappe prestatie heeft geleverd. "We zijn van ver gekomen", beseft de oefenmeester. "Vorig seizoen zijn we na de winterstop ver teruggezakt, maar dit seizoen zijn we zo volwassen en stabiel geweest. Het is geweldig om te werken met deze groep, die enorm veel teamgeest, ervaring en persoonlijkheid heeft. En ik moet ook de samenwerking in de staf noemen met belangrijke rollen voor Andries Ulderink en Ivar van Dinteren."

De trainer kijkt ook positief vooruit naar de toekomst. "We zijn nu al veel verder dan we twee jaar geleden hadden kunnen denken", meent hij. "We lopen voor op schema, maar tegelijkertijd moeten we ook realistisch blijven. Want er is nog veel te winnen voor FC Twente op het vlak van de financiën, waar de langlopende schulden nog altijd veel impact hebben."

"De club heeft nog een lange weg te gaan, maar de prestatie die we dit seizoen geleverd hebben helpt daarbij zeker. Het is voor spelers een genot om bij FC Twente te spelen en dat gaat ons helpen bij de zoektocht naar versterkingen voor komend seizoen", aldus Jans.

Lees meer:
0 reacties