Jans: "Hij is een jaar jonger dan onze jongste zoon en nu is hij weg"

Ron Jans reageerde verslagen op het nieuws van het overlijden van Jody Lukoki. De trainer haalde de aanvaller afgelopen zomer naar FC Twente, maar hij raakte zwaar geblesseerd. Maandag kwam het plotselinge nieuws van zijn overlijden naar buiten.

"Zo'n dartelveulen", herinnert Jans zijn voormalig pupil bij RTV Oost. "Altijd vrolijk. Heel naïef ook, loopt soms in alle sloten tegelijk. Die herinnering, die wil ik ook wel koesteren. Hij is een jaar jonger dan onze jongste zoon en nu is hij weg."

Rond de doodsoorzaak van Lukoki hangen nog enorm veel vraagtekens. "Daar heeft Paul van der Kraan wat over gezegd. Dat zijn dingen, je kunt het volgen, maar daar moeten wij ons niet mee bemoeien", denkt Jans. "Dat is aan andere instanties, want er zijn natuurlijk heel veel vragen, voor mezelf, maar dat zal ook voor anderen ook zo zijn. De waaromvraag, die is nog niet beantwoord."

Virgil Misidjan, FC Twente aanvaller en een goede vriend van Lukoki, blijft wel 'gewoon' bij de selectie voor de wedstrijd van woensdag. In de Grolsch Veste moet er van FC Groningen gewonnen worden in de strijd om de vierde plaats.

"Vanmorgen nadat we het over Jody hebben gehad, heb ik ook in de staf gezegd dat ik me niet meteen in staat voelde om die knop om te draaien naar FC Groningen. Dus dat doen we na de training pas, om emotie en de wedstrijd gescheiden te houden. Maar het is een hele stap van rouw, van hele trieste gevoelens, naar gefocust zijn op winnen. Op agressief zijn en Groningen verslaan", aldus Jans.

Nederland - Verenigde Staten

Nederland wint voor 100x (!) je inzet!

Nederland is door naar de finales! En onze mannen moeten het nu opnemen tegen de Verenigde Staten. Als nieuwe speler krijg jij bij BetCity nu 100 keer je inzet (!!) als Oranje wint van de VS! Schrijf je hier in en claim de Odds Boost!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
vr
6/01
FC Twente
20:00
FC Emmen
za
14/01
Ajax
21:00
FC Twente
zo
22/01
FC Twente
14:30
FC Utrecht
wo
25/01
Vitesse
18:45
FC Twente
zo
29/01
FC Twente
12:15
Feyenoord
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 Ajax 14 27 30
3 PSV 14 22 30
4 AZ 14 9 29
5 FC Twente 14 15 27
6 Sparta Rotterdam 14 9 24
7 FC Utrecht 14 2 24
8 SC Heerenveen 14 3 23
Bekijk de hele stand