Jans: "Hij stond er bij, maar werd altijd weggestuurd door Vlap"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © Pro Shots

Sem Steijn is de revelatie van FC Twente dit seizoen. De aanvallende middenvelder is messcherp voor de goal en scoorde maar liefst zeventien maal namens FC Twente.

"Het is geen toeval dat hij zeventien goals heeft gemaakt. Hij is eigenlijk altijd in de zestien. Ook tegen FC Volendam pakte hij weer een rebound op. Als je altijd in de zestien bent dat de magneet die hij is voor de goal altijd werkt", zegt Pierre van Hooijdonk bij NOS Studio Voetbal.

Ron Jans, zijn voormalige trainer, is het daarmee eens. "Dit is echt een kwaliteit. Ook afgelopen week scoorde hij uit de rebound. Hij staat heel vaak op de juiste plek en hij kan héél goed afwerken. Hij is in- en rond de zestien levensgevaarlijk. Steijn kiest goed positie en zijn schot is fenomenaal." 

Tegen FC Volendam bewees Steijn zichzelf ook via een vrije trap, zag Jans. "Hij is ook gevaarlijk uit vrije trappen. Steijn stond er altijd bij, maar hij werd altijd weggestuurd door Michel Vlap. Ik denk dat Vlap nu even in de wacht moet gaan staan. Sem is aanvallend heel goed, maar in het meevoetballen komt hij minder tot z'n recht. Daar ligt zijn ontwikkelpunt als hij naar een hoger niveau wil."

Jans weet niet of Steijn al rijp is voor een stapje hogerop. "FC Twente is voor hem een prachtig podium. Als je een stap omhoog gaat dan verdien je meer, maar je speelt waarschijnlijk minder", besluit zijn voormalige oefenmeester. 

Lees meer:
0 reacties