Jans krijgt advies: "Laat Steijn eens acht wedstrijden staan"

FC Twente draait uitstekend in de Eredivisie, maar er is nog wel ruimte voor verbetering. Zo is er nog altijd discussie over de nummer 10-positie. Michel Vlap krijgt de laatste duels weer de kans in de basis, maar heeft dit seizoen nog geen goal achter zijn naam.

Volgens oud-spelersmakelaar René Wagelaar liet Sem Steijn meer zien in zijn invalbeurt tegen FC Utrecht. "Steijn kwam na zeven minuten bijna bij de goal, maar komt hij net een teen tekort", zegt Wagelaar bij VoetbalTijd. "Die krulbal schiet hij hard genoeg, maar redt de keeper prima. Ik zou hem eens even acht wedstrijden willen laten staan, met het volledige vertrouwen vanuit de technische staf. Dat hij echt zeven of acht wedstrijden mag blijven staan."

"Net als Vlap anderhalf jaar kansen heeft gehad", vervolgt Wagelaar. "Dat zou ik wel eens willen zien met hem, hoe hij dat doet. Zelfvertrouwen krijgen, doet alles. Als je dan iemand voor je hebt die zoveel wedstrijden de kans krijgt, laat hem dan ook even zeven wedstrijden staan. Hoe goed of slecht je dan ook bent. En dan kunnen we de balans opmaken."

Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa meent dat Steijn vooral geduld moet hebben nu hij een stap hogerop speelt. "Je komt in het eerste jaar bij FC Twente en die hebben een geweldig jaar. Dan moet je in trainingen en wedstrijden mee", schetst Van Staa. "Hij heeft geweldige doelpunten gemaakt, dus hij heeft al een status bij de supporters."

Dat zorgt volgens Van Staa ook voor druk bij Steijn én Vlap. "Als je voorganger dan niet veel scoort, roepen ze al halverwege dat je moet wisselen. Dat merken alle spelers zelf ook wel. Als ik nog een keer een kans mis, dan staat hij er al weer. Dat speelt allemaal mee. En het is wel makkelijker invallen als het al 2-0 staat. Maar Steijn is wel een speler die in potentie door kan groeien. Dan kom je van ADO Den Haag en moet je nu bij FC Twente in één keer in de top van Nederland spelen. En als je naar de resultaten en het spel van FC Twente kijkt, is er niet zo gek veel reden om te veranderen", aldus Van Staa.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
5/02
FC Groningen
16:45
FC Twente
zo
12/02
FC Twente
16:45
FC Volendam
zo
19/02
Go Ahead Eagles
14:30
FC Twente
zo
26/02
PSV
16:45
FC Twente
za
4/03
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
2 AZ 19 16 40
3 PSV 19 24 38
4 Ajax 19 30 37
5 FC Twente 19 19 36
6 Sparta Rotterdam 19 13 33
7 FC Utrecht 19 1 30
8 SC Heerenveen 19 -1 27
Bekijk de hele stand