Jans krijgt advies: "Laat Steijn eens acht wedstrijden staan"

FC Twente draait uitstekend in de Eredivisie, maar er is nog wel ruimte voor verbetering. Zo is er nog altijd discussie over de nummer 10-positie. Michel Vlap krijgt de laatste duels weer de kans in de basis, maar heeft dit seizoen nog geen goal achter zijn naam.

Volgens oud-spelersmakelaar René Wagelaar liet Sem Steijn meer zien in zijn invalbeurt tegen FC Utrecht. "Steijn kwam na zeven minuten bijna bij de goal, maar komt hij net een teen tekort", zegt Wagelaar bij VoetbalTijd. "Die krulbal schiet hij hard genoeg, maar redt de keeper prima. Ik zou hem eens even acht wedstrijden willen laten staan, met het volledige vertrouwen vanuit de technische staf. Dat hij echt zeven of acht wedstrijden mag blijven staan."

"Net als Vlap anderhalf jaar kansen heeft gehad", vervolgt Wagelaar. "Dat zou ik wel eens willen zien met hem, hoe hij dat doet. Zelfvertrouwen krijgen, doet alles. Als je dan iemand voor je hebt die zoveel wedstrijden de kans krijgt, laat hem dan ook even zeven wedstrijden staan. Hoe goed of slecht je dan ook bent. En dan kunnen we de balans opmaken."

Voormalig FC Twente-trainer Jan van Staa meent dat Steijn vooral geduld moet hebben nu hij een stap hogerop speelt. "Je komt in het eerste jaar bij FC Twente en die hebben een geweldig jaar. Dan moet je in trainingen en wedstrijden mee", schetst Van Staa. "Hij heeft geweldige doelpunten gemaakt, dus hij heeft al een status bij de supporters."

Dat zorgt volgens Van Staa ook voor druk bij Steijn én Vlap. "Als je voorganger dan niet veel scoort, roepen ze al halverwege dat je moet wisselen. Dat merken alle spelers zelf ook wel. Als ik nog een keer een kans mis, dan staat hij er al weer. Dat speelt allemaal mee. En het is wel makkelijker invallen als het al 2-0 staat. Maar Steijn is wel een speler die in potentie door kan groeien. Dan kom je van ADO Den Haag en moet je nu bij FC Twente in één keer in de top van Nederland spelen. En als je naar de resultaten en het spel van FC Twente kijkt, is er niet zo gek veel reden om te veranderen", aldus Van Staa.

Zet €10 in & ontvang €50 euro aan FREE bets!

Heb jij vertrouwen in FC Twente komend weekend? Unibet heeft een mooie actie voor nieuwe spelers! Klik hier om je te registreren, zet minimaal 10 euro in op FC Twente (of een andere wedstrijd) en krijg maar liefst vijf GRATIS weddenschappen van 10 euro!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
zo
24/09
RKC Waalwijk
16:45
FC Twente
wo
27/09
FC Twente
20:00
Vitesse
za
30/09
FC Twente
21:00
SC Heerenveen
zo
8/10
Fortuna Sittard
14:30
FC Twente
zo
22/10
Heracles Almelo
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 4 12 12
2 AZ 4 10 12
3 FC Twente 4 9 12
4 Feyenoord 5 14 11
5 Fortuna Sittard 5 3 9
6 Sparta Rotterdam 5 1 8
7 Go Ahead Eagles 4 0 7
Bekijk de hele stand