Jans: "Qua Expected Goals had het 3-1 voor FC Twente moeten zijn"

Ron Jans hoopt woensdagavond op een reactie van zijn spelers na de nederlaag tegen Fortuna Sittard. FC Twente ging afgelopen weekend verrassend met 1-2 onderuit en dat had volgens Jans niet gehoeven.

"Tegen Fortuna was het de eerste heft niet geweldig, maar de tweede helft was eigenlijk best oké. Buiten de afronding", zegt Jans voor de camera van 1Twente Enschede. "Als je kijkt naar de statistieken dan kun je bijna nooit een wedstrijd weer op deze manier verliezen, omdat we eigenlijk hadden moeten winnen."

Na het puntenverlies tegen Heracles Almelo werd juist een scherp FC Twente in de eerste helft verwacht. "Ik vind dat scorebordjournalistiek, Co Adriaanse", reageert Jans. "De tweede helft was nog maar één kan top. Zeker aan het begin hebben we zoveel kansen gehad, maar we schoten naast, over, op de lat. De eerste helft was niet goed, maar na de goal werden we wakker en scoorden we een uitstekende goal."

Jans vond FC Twente over de hele wedstrijd geen onvoldoende scoren. "Na die vrije trap ga je toch met een domper de kleedkamer in. In de eerste helft hadden we verdedigend een paar slechte momenten, maar het is niet zo dat we die resetknop niet hadden gevonden", meent de trainer, die dat onderstreept met statistieken.

"Zij hebben geloof ik zes keer op doel geschoten en wij 22 keer. Qua Expected Goals had het 3-1 voor FC Twente moeten zijn. Dat is het mooie van voetbal, maar het trieste van ons dit weekend dat je 'm gewoon verliest. Maar ik vind niet dat wij hebben gehaald. Over de eerste helft zijn we wel zeer kritisch en in de tweede helft moet je 'm erin schieten", aldus Jans.

Ricky van Wolfswinkel wordt besprongen door Virgil Misidjan

FC Twente wint voor 30.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt woensdagavond de thuiswedstrijd tegen FC Groningen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 30 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in!

Lees meer:
0 reacties