Jans stuurt Gijs Smal van trainingsveld: "Er was een akkefietje"

Gijs Smal op het trainingsveld
Gijs Smal op het trainingsveld Foto: © Orange Pictures

FC Twente kent een nagenoeg vlekkeloze voorbereiding met veel lachende gezichten. Maandagochtend ging het echter even mis op het trainingsveld in Hengelo. Tijdens een partijspel kregen Denilho Cleonise en Gijs Smal het met elkaar aan de stok.

Na geschreeuw, geduw en getrek werden de kemphanen door ploeggenoten uit elkaar gehaald. Cleonise wilde opnieuw verhaal halen, maar werd tegengehouden. Geert-Jan Jakobs van Voetbal International was getuige. "Kappen nou of wegwezen", riep trainer Ron Jans tegen de spelers. Smal hervatte de training met een rondootje, maar had duidelijk nog de pest in zijn lijf.

"Het is genoeg, ga maar naar binnen!", zei Jans tegen Smal, die verbolgen reageerde. "Oh, nou heb ik het allemaal weer gedaan. Waarom moet ik weg?" Jans wilde echter geen discussie aan. "Echt, wegwezen nu. Ik ben er klaar mee." Smal was het daar duidelijk niet mee eens: "Hou toch op. Doe normaal man!", riep de linksback, die daarna vloekend en tierend toch richting de kleedkamer liep terwijl hij zijn woede richtte op de afrastering.

Jans wilde er later niet teveel over kwijt. "Zulke dingen lossen we intern op", reageert hij tegenover Voetbal International. "We hebben vanochtend heerlijk getraind, met veel intensiteit. Dat gevoel overheerst. En ja, op het eind was er een akkefietje. Het is niet goed dat zoiets gebeurt, al kan het ook weer helpen om dingen duidelijk te maken. Maar we moeten dingen ook niet groter maken dan ze zijn. Het is inmiddels alweer uitgepraat."

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand