Jans tevreden na oefenduel: "Daar kunnen we nu mee aan de slag"

Julio Pleguezuelo
Julio Pleguezuelo Foto: © Pro Shots

De reserves van FC Twente speelden woensdagmiddag, aangevuld met enkele jeugdspelers, een oefenwedstrijd tegen FC Groningen. De ploeg uit Enschede won met 0-2 in de Euroborg en trainer Ron Jans kijkt om verschillende redenen enthousiast terug op de wedstrijd.

"Omdat we heel veel wedstrijden hebben gespeeld, zie je dat jongens dit conditioneel nodig hebben", zo legt Jans uit voor de camera van 1Twente Enschede. "Een aantal jongens bij ons, die wekelijks op de bank zitten en nauwelijks of soms eens een keer invallen, die liggen toch wat achter op schema en daar hebben we niet zoveel aan kunnen doen. Daar kunnen we nu mee aan de slag. Dus dat is heel positief."

"Maar de eerste helft vond ik dat we veel gedrevener waren dan FC Groningen", zo vervolgt Jans "En we maakten, door goed druk te zetten en goed te voetballen, twee uitstekende goals. Na rust was het wat minder, maar dat waren wel de positieve punten."

Julio Pleguezuelo maakte voor het eerst weer minuten na zijn blessure. “Hij heeft een half uur gespeeld", zo weet de oefenmeester. "Hij wilde zelf wel 45 minuten maar de technische staf vond dat hij met dertig minuten moest beginnen. Hij traint nu gewoon mee en volgende week hebben we weer een oefenwedstrijd. Daar zijn we dus blij mee. Ik weet trouwens niet of die oefenwedstrijd geheim is, dus ik kan er nog niet zoveel over zeggen."

Manfred Ugalde

FC Twente wint voor 50.00 (!) keer je inzet!

FC Twente speelt zondagmiddag de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. Als nieuwe speler krijg je bij BetCity nu maar liefst 50 keer je inzet voor een overwinning van FC Twente. Schrijf je hier in en kies na de registratie voor de Odds Boost op FC Twente!

Lees meer:
0 reacties
Agenda
za 1 okt. 2022, 21:00
Eredivisie
FC Twente -
-
Vitesse -
zo 9 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
Feyenoord -
-
FC Twente -
zo 16 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
FC Groningen -
zo 23 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
SC Cambuur -
-
FC Twente -
zo 30 okt. 2022, 14:30
Eredivisie
FC Twente -
-
RKC Waalwijk -
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
3 AZ 7 8 17
4 Feyenoord 7 11 16
5 FC Twente 7 7 13
6 SC Heerenveen 7 1 12
7 Sparta Rotterdam 7 1 10
Bekijk de hele stand