Jans trots op ploeg na zege op AZ: "Genot om naar te kijken"

Ron Jans
Ron Jans Foto: © NESimages

Ron Jans vertrekt na dit seizoen bij FC Twente, maar de oefenmeester is er alles aangelegen om het seizoen goed af te sluiten. Zondagavond versloeg zijn ploeg concurrent AZ en dus is een rechtstreeks ticket voor Europa nog altijd haalbaar.

Trainer Ron Jans genoot van de start van zijn ploeg. "Ik vind ons in de thuiswedstrijden echt ongelooflijk en nou is het aan de spelers, de staf en de trainer om te laten zien dat we de energie, het vertrouwen, het niveau aan de bal en het tempo dat we spelen vaker kunnen omzetten. Want het is een genot om naar te kijken en het is niet de eerste keer dat het gebeurt, dus het kan geen toeval zijn", vertelt hij aan RTV Oost.

Manfred Ugalde maakte twee doelpunten. Toch denkt Jans niet dat hij de spits al eerder dit seizoen de kans had moeten geven. "Nee, want dat heeft te maken dat Ricky van Wolfswinkel voor ons gewoon een hartstikke goede spits is en een belangrijke speler. Dus die zet je niet zomaar aan de kant en er zijn heel veel momenten geweest dat Manfred een keer de kans kreeg in de basis en dan was het toch niet zo top. Maar ik vond dit de beste 45 minuten die ik van Manfred heb gezien en dat was echt een heel hoog niveau, met twee goals er ook nog bij."

AZ kwam na rust terug in de wedstrijd, maar de Tukkers hielden stand. "In de slotfases is het een paar keer misgegaan. Tegen Heerenveen en Go Ahead bijvoorbeeld. Zerrouki en Van Wolfswinkel zaten er helemaal doorheen. Ze hebben zo geknokt en ze stoppen zoveel energie in een wedstrijd dat je denkt, het zal toch niet misgaan. En dat is gelukkig niet gebeurd", aldus een opgetogen trainer.

Lees meer:
0 reacties
Agenda
wo
24/04
FC Twente
18:45
Almere City
zo
5/05
AZ
16:45
FC Twente
zo
12/05
FC Twente
14:30
FC Volendam
zo
19/05
PEC Zwolle
14:30
FC Twente
Bekijk de hele agenda
Stand
# Team GS DS P
1 PSV 30 78 81
2 Feyenoord 30 54 72
3 FC Twente 30 26 60
4 AZ 30 24 55
5 Ajax 30 7 48
6 NEC 30 15 47
7 FC Utrecht 30 2 45
Bekijk de hele stand